Avanserte i Dakar-rally

Pål Anders Ullevålseter kjørte seg opp til en 15. plass i sammendraget av Paris-Dakar-rallyet, etter gårsdagens 5. etappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over all forventning fortsetter 32-åringen å kjøre fort på sin motorsykkel, og på gårsdagens spesialprøve rullet han over målstreken som nummer 18.

På den 534 kilometer lange etappen som gikk fra Marokkos hovedstad Rabat til Er-Rachidia, mistet derimot Oslo-gutten verdifull tid da han måtte ta en omvei, etter å ha vært litt for rask med sporvalget, skriver han i en pressemelding.

Pål Anders Ullevålseter er i godt selskap på sin 15. plass. 12 av de 17 konkurrentene som kom før ham i mål, er profesjonelle fabrikk-kjørere, og mange er velkjente navn i Dakar-sammenheng.

Finske Kari Tianen har overtatt sammenlagtledelsen i motorsykkelklassen, etter sin 4. plass i går.

Carlo de Gavardo fra Chile vant etappen, 34 sekunder foran Alfie Cox fra Sør-Afrika.

I bilklassen holder belgiske Gregoire de Mevius fortsatt teten sammenlagt, 33 sekunder foran Hiroshi Masuoka fra Japan som nærmeste utfordrer.

Dagens etappe på 576 kilometer fra Er-Rachidia til Ouarzazate inneholder rallyets lengste spesialprøve på 338 kilometer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer