Avbrøt Europa-reise

Glutenallergi skaper utfordringer for Halvor Egner Granerud. Verdens beste skihopper måtte hjem til Norge og hente «spesialmat».

SUVEREN: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB
SUVEREN: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Halvor Egner Granerud kom mandag på hastetur til Norge. For første gang på fire uker er han hjemme i Trondheim igjen.

I slutten av januar hadde verdenscuplederen pakket bagen for å være borte ei helg i Lahti. Så oppsto det rykter og kaos rundt coronareglene: De norske hopperne fryktet at de ikke ville komme ut av Norge igjen hvis de dro tilbake etter Lahti-rennene.

Hopperne valgte derfor å dra direkte til Willingen i Tyskland. Da det ble klarhet i coronareglene igjen, dro flere av Graneruds lagkamerater til Norge mellom rennhelgene.

Granerud - derimot - har blitt igjen ute i Mellom-Europa. Han er besatt av å vinne verdenscupen sammenlagt.

På fly og flyplasser øker risikoen for å bli smittet av corona, og 24-åringen liker seg ikke der. Men nå har han valgt å avbryte Europa-reisen, for å være 48 timer i Norge.

- Jeg må fylle mat- og kleslageret. Jeg hadde pakket bagen for en rask helgetur til Lahti. I stedet er det blitt fire uker. Jeg er avhengig av medbrakt mat fra Norge, forteller Granerud til Dagbladet.

- Jeg er helt avhengig, fordi jeg har glutenallergi. Jeg må ha med meg mat hvis jeg skal ha muligheten til å få i meg nok sunn og god næring, som jeg kan ha gjennom en konkurransedag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer