Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avbrøt plutselig på presse­konferansen: - Se på hendene mine!

Bronsevinner ville illustrere hvor kaldt det er i OL-løypa.

GULE HENDER: Bronsevinner Dominik Windisch viste fram hendene sine som var dekket av gul teip for å illustrere de tøffe forholdene på sprinten i kalde Pyeongchang.
GULE HENDER: Bronsevinner Dominik Windisch viste fram hendene sine som var dekket av gul teip for å illustrere de tøffe forholdene på sprinten i kalde Pyeongchang. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): I bitende kulde vant Arnd Peiffer fra Tyskland skiskytternes sprint i OL.

Favorittene skuffet stort der Martin Fourcade ble nummer 8 og Johannes Thingnes Bø nummer 31.

Lite meritterte Michal Krcmar (Tsjekkia) og Dominik Windisch (Italia) tok sølvet og bronsen - og spesielt italieneren var snakkesalig etter bronsen i iskaldt koreansk søndagsvær.

- Jeg er en mirakelmann. Jeg har ikke hatt det lett på trening. Jeg har ikke ord, sier Dominik Windisch til Dagbladet og øvrig presse til stede på pressekonferansen.

Windisch var blant løperne som var spesielt forberedt på kulda. Dagbladet vet at tykkelsen på hanskene var et tema i den norske skiskyttertroppen før både kvinnenes og herrenes sprint i sprengkulde.

Den italienske bronsevinneren gjorde noe helt annet: Ved hjelp av en slags gul teip.

GUL: Windisch beskytter også ansiktet i OL. Foto: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/dpa
GUL: Windisch beskytter også ansiktet i OL. Foto: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/dpa Vis mer

«Gule hender»​

På pressekonferansen dro han uoppfordret plutselig hendene opp foran ansiktet og viste to hender som var polstret med gul teip. Italieneren med det passende navnet Windisch hadde nemlig et lite våpen for å prestere optimalt i kulda.

- Det var veldig utfordrende. Se på hendene mine! Jeg har dekket alt. Jeg måtte konsentrere meg om løpet - og holde fullt fokus. Jeg var godt forberedt og var mentalt til stede. Og jeg hadde teip. Det var kanskje hemmeligheten min i dag, sier Windisch.

Han utdyper:

- Jeg teiper for å beskytte mot kulde. Det er ingen stor hemmelighet i sporten. Alt er mulig i disse forholdene. Bø og Fourcades renn viste at det var vanskelig å skyte, sier Windisch.

Hjalp vinneren

Johannes Thingnes Bø forteller til Dagbladet at han synes forholdene var utfordrende, men at det ikke var avgjørende for den svake innsatsen med fire bom totalt.

- Det var kaldt på hendene, men det visste jeg at det skulle bli. Minus 10 blir til minus 20 i denne vinden. Det er kaldt, men det er ikke det som ødelegger for meg. Tre bom (på liggende) er for dårlig, sier Thingnes Bø.

OL-vinneren Arnd Peiffer var den som taklet kulda aller best - og mener han vant på grunn av nettopp disse forholdene.

- Jeg tenkte at jeg kunne kjempe om en topp seks-plassering. Jeg ble overrasket. Vinden var en fordel for meg. Med gode forhold vinner de beste. Nå måtte jeg bare fylle 10 skudd, så visste jeg at jeg ville være med i toppen. Martin Fourcade og Johannes Bø kunne nok vært med i toppen med andre forhold, sier Arnd Peiffer.

Totalt ble det ti bom på de fire norske løperne i dag - noe som ingen av dem var fornøyd med.

- Vi roter for mye på standplass og jeg bommer «for egen maskin». Det er utfordrende å gå i løypa og forholdene er vanskelige, men samtidig ser vi noen som skyter fullt. Det er en del som ikke stemmer for meg, sier Emil Hegle Svendsen.

- Var forholdene gode nok til å gjennomføre rennet av arrangøren?

- Det var iskaldt i løypa, men vinden var forsvarlig. Jeg synes det er greit at det blir gjennomført, sier Svendsen.

- Hva tenker du om jaktstarten?

- I sekunder er jeg ikke så langt bak, så jeg tenker at det er mulig å gå seg opp på pallen, sier Svendsen som er 38 sekunder bak bronsevinner Windisch.

Tarjei Bø mener at forholdene var greie og vil ikke skylde på vinden.

- Det er fryktelig unødvendig at jeg bommer. Jeg er ett skudd fra medalje. Det er hårfint. Jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle bli liggende for lenge, men ta sjansen når jeg var på standplass, sier Bø, som misset to skudd på liggende.

Allerede i morgen - mandag - er det jaktstart for gutta. Jaktstarten starter klokka 13.

Kvinnenes jaktstart er klokka 11.

Fakta: 10 km menn:

Gull: Arnd Peiffer, Tyskland 23.38,8 (0),

sølv: Michal Krcmar, Tsjekkia 0.04,4 min. bak (0),

bronse: Dominik Windisch, Italia 0.07,7 (1),

4) Julian Eberhard, Østerrike 0.08,4 (1), 5) Erlend Bjøntegaard, Norge 0.17,4 (2), 6) Benedikt Doll, Tyskland 0.17,6 (1), 7) Simon Schempp, Tyskland 0.21,4 (1), 8) Martin Fourcade, Frankrike 0.22,1 (3), 9) Serafin Wiestner, Sveits 0.23,5 (1), 10) Lukas Hofer, Italia 0.31,0 (2).

Øvrige norske: 13) Tarjei Bø 0.33,7 (2), 18) Emil Hegle Svendsen 0.45,0 (2), 31) Johannes Thingnes Bø 1.12,7 (4).

87 utøvere fikk plassering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!