Avbrøt sparringen for å gamble på hester

Thomas Hansvoll (26) måtte avbryte sparringen mot amerikaneren José Spearman (31) flere dager tidligere enn planlagt. Grunn: Hansvolls trener Harald Skog har reist til Elitloppet på Solvalla for å spille på hest.

- Jeg må jo gjøre noe for å overleve, forklarer Skog.

Foruten å spille sjøl arrangerer han tur til Solvalla.

Dermed måtte den amerikanske mesteren i lett tungvekt i forbundet IBC reise hjem allerede torsdag - framfor tirsdag, som var utgangspunktet.

For Hansvoll betyr dette tap av verdifull sparring foran revansjekampen mot Ole «Lukkøye» Klemesten i Mogens Palles gallastevne på Brøndby stadion 16. juni.

- Jeg vil ikke bokse når Harald Skog er borte, sier Thomas Hansvoll til Dagbladet.

70 000 kr.

Jose Spearman har 14 seirer (7 på knockout) og tre tap i sin profesjonelle karriere og ble plukket ut som sparringpartner fordi hans boksestil minner om Ole Klemetsen.

Derfor hadde promotor Mogens Palle betalt hele 70 000 kroner for å hente amerikaneren til Norge.

- Han har lange armer, og er lik Ole i kroppen. Latvieren som jeg sparret med foran den første kampen, passet mye dårligere. Trass i avbruddet står jeg bedre rustet nå, sier Thomas Hansvoll - som håper at en ny sparringspartner er klar mandag eller tirsdag.

Ikke sur

Hansvoll er ikke sur for at treneren prioriterer hest foran boksing denne helga.

- Jeg liker også å se på travløp, og er litt på Bjerke. Blant annet var jeg der på Oslo Grand Prix-dagen. Men jeg er ikke så vill til å gamble som Harald, sier Thomas Hansvoll.

Victory Tilly

Selv om Harald Skog tror på seier til sin disippel i lett tungvektsoppgjøret i Danmark, er han mer overbevist om at Stig H. Johansson kommer til å bli det heiteste intervjuobjektet etter Elitloppet i morgen.

- Victory Tilly vinner. I dag går det mye tips på den norske hesten Tib Crown. Men jeg spiller ikke så mye på enkeltløp. Jeg er mer opptatt av V5 og V75, sier Harald Skog - like kjent på Bjerkebanen som i boksemiljøet rundt omkring.

- LIGNER PÅ LUKKØYE: Thomas Hansvoll (t.h.) er i knallhard trening før kampen mot Ole «Lukkøye» Klemetsen 16. juni.