I SORG: Molde-spiss Mushaga Bakenga er i dyp sorg etter at hans gode kompis Gregory Mertens døde i går. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
I SORG: Molde-spiss Mushaga Bakenga er i dyp sorg etter at hans gode kompis Gregory Mertens døde i går. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Avdøde Mertens skulle være forlover i Bakengas bryllup: - Jeg har ikke ord

Molde-spilleren i sorg.

(Dagbladet): Sporting Lokeren-spiller Gregory Mertens falt plutselig om på banen i en reservelagskamp mot Genk på mandag, da 24-åringen fikk hjertestans.

Han ble umiddelbart tatt hånd om av medisinsk personale, som ga ham hjertemassasje før han ble kjørt videre til et lokalt sykehus.

Etter å ha ligget i kunstig koma i tre dager, gikk Mertens bort i går. Det meldte Lokeren på sine hjemmesider.

«I dag måtte ta forvel med Gregory Mertens altfor tidlig. Vi er en fotballklubb, og alle i og rundt klubben puster fotball. Men plutselig skjer det noe som får oss til å innse at fotball bare er fotball. I dag er en slik dag», skriver klubben.

I sorg Molde-spiss Mushaga Bakenga er nå i dyp sorg etter den belgiske 24-åringens bortgang. Bakenga ble nemlig bestekompis med Mertens da de to spilte sammen i Cercle Brugge.

- Tom for ord. Hvorfor? skriver Bakenga på Twitter - etterfulgt av emneknaggen «RIPGregory» og et knust hjerte.

GIKK BORT: Gregory Mertens døde i går etter at han fikk hjertestans i en reservelagskamp på mandag denne uka. Foto: AP / Laurent Dubrule / NTB Scanpix
GIKK BORT: Gregory Mertens døde i går etter at han fikk hjertestans i en reservelagskamp på mandag denne uka. Foto: AP / Laurent Dubrule / NTB Scanpix Vis mer

Overfor Adressa forklarer trønderen hvordan han opplever kompisens plutselige bortgang:

- Jeg sliter med å tro det. Vi snakket sammen bare for noen dager siden, før den fatale kampen. Vi tullet og fleipet med hverandre som vanlig.

- Han ble en av mine beste venner i perioden hvor jeg var i Cercle Brugge. Da spiste vi lunsj sammen på den samme restauranten hver eneste dag, og kunne sitte i timesvis og prate om alt mulig. Han skulle være en av forloverne mine i bryllupet vårt, sier Bakenga.

Hadde planlagt mye Spissen forteller videre at Mertens skulle komme på besøk etter sesongen, slik at Bakenga kunne vise ham Norge og Skandinavia.

- Vi hadde planlagt mye, og manglet egentlig kun å bestille billetter dit vi skulle reise, sier han til Adressa.

På sin Instagram-profil la Bakenga i går ut denne gripende beskjeden til Mertens:

«Jeg er knust.. Tom for ord.. Du skulle besøke meg neste måned. Vi holdt på å planlegge hva vi skulle gjøre i bryllupet mitt neste år. For bare noen dager siden tulla vi om alt mulig sånn vi alltid gjør. Jeg kan ikke vente med å se deg igjen og ta igjen det tapte. Du forlot meg for tidlig, min «hvite bror», lunsjkamerat, Ronaldo. Hvil i fred - alle denne tristheten, jeg er glad for at det siste vi gjorde var å tulle og le. Oppholdet i Brugge og Belgia hadde ikke vært like bra om det ikke var for vår tid sammen. Jeg er glad i deg, kompis, og uansett hvor jeg drar, vil jeg alltid ha deg med meg».

• Bakenga er for tiden langtidsskadd, og har ikke vært på banen for Molde denne sesongen.