I SORG: Molde-spiss Mushaga Bakenga er i dyp sorg etter at hans gode kompis Gregory Mertens døde i går. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
I SORG: Molde-spiss Mushaga Bakenga er i dyp sorg etter at hans gode kompis Gregory Mertens døde i går. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Avdøde Mertens skulle være forlover i Bakengas bryllup: - Jeg har ikke ord

Molde-spilleren i sorg.

(Dagbladet): Sporting Lokeren-spiller Gregory Mertens falt plutselig om på banen i en reservelagskamp mot Genk på mandag, da 24-åringen fikk hjertestans.

Han ble umiddelbart tatt hånd om av medisinsk personale, som ga ham hjertemassasje før han ble kjørt videre til et lokalt sykehus.

Etter å ha ligget i kunstig koma i tre dager, gikk Mertens bort i går. Det meldte Lokeren på sine hjemmesider.

«I dag måtte ta forvel med Gregory Mertens altfor tidlig. Vi er en fotballklubb, og alle i og rundt klubben puster fotball. Men plutselig skjer det noe som får oss til å innse at fotball bare er fotball. I dag er en slik dag», skriver klubben.

I sorg Molde-spiss Mushaga Bakenga er nå i dyp sorg etter den belgiske 24-åringens bortgang. Bakenga ble nemlig bestekompis med Mertens da de to spilte sammen i Cercle Brugge.

- Tom for ord. Hvorfor? skriver Bakenga på Twitter - etterfulgt av emneknaggen «RIPGregory» og et knust hjerte.

GIKK BORT: Gregory Mertens døde i går etter at han fikk hjertestans i en reservelagskamp på mandag denne uka. Foto: AP / Laurent Dubrule / NTB Scanpix
GIKK BORT: Gregory Mertens døde i går etter at han fikk hjertestans i en reservelagskamp på mandag denne uka. Foto: AP / Laurent Dubrule / NTB Scanpix Vis mer

Overfor Adressa forklarer trønderen hvordan han opplever kompisens plutselige bortgang:

- Jeg sliter med å tro det. Vi snakket sammen bare for noen dager siden, før den fatale kampen. Vi tullet og fleipet med hverandre som vanlig.

- Han ble en av mine beste venner i perioden hvor jeg var i Cercle Brugge. Da spiste vi lunsj sammen på den samme restauranten hver eneste dag, og kunne sitte i timesvis og prate om alt mulig. Han skulle være en av forloverne mine i bryllupet vårt, sier Bakenga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadde planlagt mye Spissen forteller videre at Mertens skulle komme på besøk etter sesongen, slik at Bakenga kunne vise ham Norge og Skandinavia.

- Vi hadde planlagt mye, og manglet egentlig kun å bestille billetter dit vi skulle reise, sier han til Adressa.

På sin Instagram-profil la Bakenga i går ut denne gripende beskjeden til Mertens:

«Jeg er knust.. Tom for ord.. Du skulle besøke meg neste måned. Vi holdt på å planlegge hva vi skulle gjøre i bryllupet mitt neste år. For bare noen dager siden tulla vi om alt mulig sånn vi alltid gjør. Jeg kan ikke vente med å se deg igjen og ta igjen det tapte. Du forlot meg for tidlig, min «hvite bror», lunsjkamerat, Ronaldo. Hvil i fred - alle denne tristheten, jeg er glad for at det siste vi gjorde var å tulle og le. Oppholdet i Brugge og Belgia hadde ikke vært like bra om det ikke var for vår tid sammen. Jeg er glad i deg, kompis, og uansett hvor jeg drar, vil jeg alltid ha deg med meg».

• Bakenga er for tiden langtidsskadd, og har ikke vært på banen for Molde denne sesongen.