Erling Braut Haaland

Avfeid som kulestøter

Tyskland er forbløffet over Erling Braut Haalands ekstreme fysikk. Nå brukes superkreftene hans som eksempel på feil i tysk fotball.

FORBLØFFER ALLE: Erling Braut Haaland er en av verdens heiteste fotballnavn. Kompis og landslagskollega Erik Botheim har en forklaring, mens tyskerne diskuterer om en så fysisk annerledes spiller hadde klart å komme gjennom deres eget talentsystem. Kanskje ville han heller blitt anbefalt å satse på kulestøt? Video: Rødt Kort / NTB. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET tyske herrelandslaget i fotball var for noen år siden regnet som en av de største suksessene i internasjonal idrett. Det var da Tyskland hadde fire medaljer på rad i EM og VM, før de sjokkerte sporten med å slå Brasil 7-1 i semifinalen i Rio på vei til VM-gullet i 2014.

To dager seinere sto jeg i folkemengden i den vakre parken Tiergarten ned mot Brandenburger Tor i Berlin sammen med nesten en million tyskere som hyllet de overlegne verdensmesterne.

Det var en herlig feiring av tysk fotballkunnskap. Aldri hadde en triumf i denne sporten vært mer nøyaktig planlagt. Den store analysestaben bak suksesstrener Joachim Löw hadde forberedt hver minste detalj i spillet, og fått betalt for grundigheten.

Men nå sju år seinere tviler tyskerne selv på om denne omstendelige tilnærmingen til fotballspillet holder.

Og årsaken er fenomenet Erling Braut Haaland.

Han sprenger jo alle fysiske grenser i fotballen.

FORLEDEN satt storavisa Bilds fotballkommentator Marcel Reif i TV-studioet med sportsredaktør Matthias Brügelman og diskuterte om tyskerne bare måtte gi opp tanken om å finne en storscorer på landslaget sitt igjen blant offensive spillere som Serge Gnabry, Leroy Sane, Kai Havertz, Marco Reus og Timo Werner:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer