Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avfeier boikott

Deila om VIF-krisa: - Gjengen er med meg. Det er ingen som boikotter eller har dårlige holdninger. Vi får det bare ikke ut.

FIKK JULING: Vålerenga står med åtte strake kamper uten seier etter å ha blitt latterliggjort med 0-4-tap hjemme mot Viking. Video: Fotball Media. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer
  • Vålerenga - Viking 0-4

INTILITY ARENA (Dagbladet): Det stormer rundt Vålerenga etter en ny, svak forestilling - denne gang mot Viking - og 0-4-tapet søndag kveld. På klubbens sosiale medier er dommen delvis nådeløs.

Noen mener at spillerne ikke blør for drakta etter åtte kamper uten seier. Andre synes Ronny Deilas dager i klubben bør være talte.

Treneren sto rak i ryggen og svarte på kritiske spørsmål etter den helsvarte kvelden på Intility Arena i går kveld. Målet denne sesongen var fjerdeplass. Fasiten i dag er niendeplass og 12 poeng opp til det «forjettede land».

- Det er en tung tid. Jeg synes synd på gutta. Samtidig må jeg gå i meg selv også. Det er ikke bra nok det vi presterer, sier den tidligere Celtic- og Strømsgodset-treneren.

NIENDEPLASS PÅ TABELLEN: Ronny Deila og Vålerenga hadde et mål om fjerdeplass denne sesongen. Dit er det nå 12 poeng opp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NIENDEPLASS PÅ TABELLEN: Ronny Deila og Vålerenga hadde et mål om fjerdeplass denne sesongen. Dit er det nå 12 poeng opp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Hva slags tanker har du rundt din egen posisjon og det du gjør?

- Jeg har tro på det jeg driver med. Jeg vet at jeg er en god trener. Jeg føler også at det er en gjeng som er med meg og som vil. Det syntes jeg også at jeg så i dag (mot Viking). Det er ingen som boikotter - og det er ikke dårlige holdninger utpå der. Det er ikke det dette går på i det hele tatt. Det er det at vi ikke får det ut.

Deila fortsetter:

- Vi må snu alle steiner nå for å få tryggheten tilbake i laget, sånn at vi får det beste ut av hver enkelt. Da vet jeg at vi kommer til å vinne fotballkamper. Det har vi prøvd på lenge nå. Men jeg gir aldri opp.

44-åringen innrømmer at han går gjennom sin verste periode som trener. Men han har Vålerengas rike onkel, Tor Olav Trøim, i ryggen.

- Han har vært en kjempestøtte hele veien, sier Deila om dialogen med den mektige forretningsmannen som har tilført klubben haugevis med millioner.

- Han er en knall fyr. Men jeg skjønner at vi ikke kan fortsette som dette her. Vi har altfor gode fotballspillere - og vi er en altfor stolt klubb - til å gå rundt og ikke vinne kamper. Men det kommer nye muligheter.

Tøff periode

Mot Viking skulle Vålerenga reise seg igjen etter en tøff periode. Laget har ikke vunnet siden 5. juli, da det ble 6-0 over Bodø/Glimt. I stedet endte det med et nytt havari.

- Jeg har aldri hatt en sånn rekke tidligere, sier treneren om åtte kamper uten seier.

- Vi må bli mer tydelige i det vi skal gjøre. Vi må få tilbake gleden og angripe situasjonen. Det kan ikke bli verre enn dette her.

Tida da han var på toppen av trenerkarrieren - og gjorde seg interessant for selveste Celtic - virker ganske fjern.

Even Østensen scoret to ganger og ga Viking overtaket før det var gått 23 minutter. Adrian Nilsen Pereira og Benjamin Källman fulgte opp i andre omgang og sendte Vålerenga ytterligere ned i gjørma.

- Vi ble straffet knallhardt. Men det er et tegn på lag som sliter i motbakke. Det jobbes bra, men vi presterer ikke bra nok. Det er mitt ansvar, påpeker VIF-bossen.

- Men jeg gir aldri opp. Nå må vi samle oss. Søndag (mot Ranheim) må vi gå ut på banen med en helt annen tro og energi.

- Skuffende

Mange mener Deilas meritter er altfor gode til å ligge der han ligger med Vålerenga. Hva tenker han?

RANHEIM NESTE: Ronny Deila og Vålerenga møter Ranheim hjemme i neste kamp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
RANHEIM NESTE: Ronny Deila og Vålerenga møter Ranheim hjemme i neste kamp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Ja da, men vi klarer ikke å få det beste ut av hverandre akkurat nå. Det er skuffende. Vi har sett tidligere hva vi kan. Nå har det ballet på seg, og vi får ikke de opplevelsene vi ønsker. Det er mange som vil sinnssykt mye, men så glemmer vi prosessen. Du blir mer aggressiv i beina enn å ha ro i hodet.

- Er du trygg på at du skal få skuta på rett kjøl?

- Jeg har prøvd veldig lenge, men nå går det på selvtilliten løs. Når det går så lang tid, må du virkelig snu alle steiner for å få ting på rett kjøl. Dette er gode fotballspillere. Nå er det samling i bånn og trykk inn mot helga igjen.

Takker fansen

Etter kampen gikk han bort til supporterne, som støttet laget trofast under hele kampen:

- Jeg er veldig takknemlig for støtten. Samtidig må vi være ydmyke og si at de fortjener noe mer enn det vi viser.

Viking-trener Bjarne Berntsen var svært fornøyd da han ruslet ut av Intility Arena i går kveld:

- Vi scoret på viktige tidspunkt. Så hadde vi en keeper som hadde avgjørende redninger på riktige tidspunkt, sier han til Dagbladet.

MÅLJUBEL: Even Østensen hadde en god dag på jobb og scoret to mål for Viking. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MÅLJUBEL: Even Østensen hadde en god dag på jobb og scoret to mål for Viking. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Eliteserien
Molde21144350-2146
Bodø/Glimt22135450-3444
Odd22125534-2541
Rosenborg22116536-2739
Viking2296737-3233
Brann2296728-2333
Kristiansund2296728-2333
Haugesund2269729-2527
Vålerenga2276934-3527
Lillestrøm22751028-3626
Stabæk2166925-3024
Strømsgodset22641224-3922
Tromsø22641225-4422
Mjøndalen2249928-3921
Ranheim22551224-3820
Sarpsborg22310923-3219
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling