Full forvirring rundt det svenske landslaget

Avfeier Forsberg-rykter

Sveriges landslagssjef Janne Andersson avviser at Emil Forsberg har forlatt troppen før tirsdagens oppgjør mot Norge som følge av misnøye med å bli byttet ut.

INGEN INTERN URO: Det hevder den svenske landslagssjefen Janne Andersson foran møtet med Norge tirsdag. Foto: NTB/Scanpix
INGEN INTERN URO: Det hevder den svenske landslagssjefen Janne Andersson foran møtet med Norge tirsdag. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kaos preger det svenske landslaget, bare to dager før møtet med Norge på et utsolgt Ullevaal. Fra før har Manchester United-stopper Victor Lindelöf meldt forfall, angivelig på grunn av at kompisen John Guidetti ble utelatt fra troppen. Det har landslagssjef Janne Andersson derimot avvist.

Han begrunner Lindelöfs forfall med «personlige forhold». Midtstopperen skal bli far i april.

Lørdag kveld ble Leipzig-stjerna Emil Forsberg byttet ut etter timen i kampen mot Romania, med et tydelig negativt kroppsspråk i det han forlot banen.

Spilleren gikk igjennom pressesonen uten å snakke med noen etter kampen, og bare timer etter meldte svenske Aftonbladet at Forsberg hadde forlatt resten av troppen i sinne, og reist tilbake til Tyskland.

Saken fortsetter under bildet.

SKADET: Det hevder i alle fall det svenske forbundet at Emil Forsberg er. Foto: NTB/Scanpix
SKADET: Det hevder i alle fall det svenske forbundet at Emil Forsberg er. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Søndag ble det bekreftet at Forsberg er ute av svenskenes tropp, men det ble forklart med at han sliter med en skade. Noen timer senere avfeiet Andersson ryktene som hadde gått det siste døgnet.

- De er feilaktige, for han hadde ikke forlatt troppen. Etter kampen hadde Emil en kjenning fra skaden som gjorde at han hadde en rehabiliteringsperiode på fem måneder. Da bestemte vi oss for å gjøre en undersøkelse (på søndagen). Han var skuffet og bekymret over kjenningen, sa Andersson.

Enighet

Forsberg er blant det svenske landslagets aller største stjerner, og til daglig spiller han for tyske Leipzig. Inneværende sesong har han fått redusert av skader.

- I formiddag ble vi enige med ham og Leipzig at han skulle dra hjem. Det er ikke mer alvorlig enn som så.

- Vi har hatt en kjempebra dialog. At han skulle spille to kamper på tre dager, var ikke aktuelt. Derimot synes jeg det er trist at han kjenner skaden. Jeg håper han kan spille on noen uker, sa Andersson.

- Kan ikke spekulere

Også tidligere har det vært hevdet at forholdet mellom Forsberg og Andersson er anstrengt.

- Åpenbart vil noen spinne på det, men jeg kan ikke spekulere i påstander dere journalister får. Men jeg synes så klart det er kjedelig. Det er klart at det påvirker og tar energi, sa Sverige-sjefen.

Det blir ikke hentet inn en erstatter for Forsberg før oppgjøret mot Norge tirsdag.

- Det er veldig kjedelig å forlate guttene. Jeg har synes det har vært kult å være tilbake på landslaget. Jeg ønsker Janne og gutta masse lykke til på tirsdag, sa Forsberg i en uttalelse til Sveriges fotballforbund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer