Premier League

Avfeier frustrasjon

- Vi føler ikke negativiteten dere snakker om, sier Ole Gunnar Solskjær om overgangsvinduet.

FORBEREDER NY SESONG: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix
FORBEREDER NY SESONG: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Manchester United - Chelsea, kl. 17.30 søndag

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (46) stilte i formiddag opp på den siste pressekonferansen før starten i Premier League.

Manchester United møter Chelsea på Old Trafford søndag. Det skjer med et overgangsvindu som nylig er i havn. United har kjøpt tre spillere - Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James - samtidig som Romelu Lukaku har forsvunnet til Inter Milan.

Før pressekonferansen var det ventet at Solskjær måtte svare på flere spørsmål om alt har gått etter planen i overgangsvinduet. Enkelte eksperter mener til og med at laget ser svakere ut enn på samme tid i fjor, all den tid United ikke har fått inn en midtbanespiller og spiss.

- Da vinduet stengte, var følelsen bra. Det er en lettelse. Nå er det gjort. Nå vet vi hva vi jobber med, sa Solskjær på pressekonferansen.

- Vi er fornøyde med de tre vi har signert. Vi har troen på de spillerne vi har her nå.

På spørsmål om han føler fansens frustrasjon svarte han:

- Det er ikke den følelsen vi har innad i klubben. Fansen jeg har møtt er spent. Det vil alltid være noen som vil signere flere spillere. Det er en del av det å være her, sa Solskjær.

- Men vi føler ikke negativiteten dere snakker om.

Handlingsrom

En journalist lurte på om han har nok handlingsrom til å kjøpe spillere:

- Det er penger når de rette spillerne er tilgjengelige, slo Solskjær fast.

- Jeg har tidligere sagt at dette ikke er noen quick fix. Det tar tid å bygge opp laget. Det handler om å få inn de rette spillerne og folkene, og ikke plutselig endre på dette når du ikke har fått inn de riktige.

Det har lenge vært spekulert i et dårlig forhold mellom ham og solgte Lukaku. Om dette svarte han på pressekonferansen:

- Det var ei tid for ham til å gå. Vi fikk en god avtale. Han er fornøyd og begge parter avsluttet avtalen slik det skulle gjøres. Romelu har vært skadd i en periode i oppkjøringen og deltok ikke. Jeg håper han får en god start i Inter Milan.

- Jeg har alltid hatt et godt forhold til Romelu. Åpent og ærlig. Vi har snakket med hverandre åpent og ærlig, og det er ikke noe imellom oss. Men det er nå klart hvem som skal være her og vi er fornøyde med dem.

God statistikk

Solskjær frykter ikke færre mål med Lukaku borte.

- Naturligvis hadde Romelu en god statistikk og han er en av de beste nummer ni-spillerne når du ønsker å spille med en slik spiller. Men jeg føler meg ganske trygg på at Anthony Martial, Marcus Rashford og Daniel James vil skape sjanser. Det samme med Jesse Lingard. Vi har ulike måter å sette opp angrepet på.

Kampen mot Chelsea er et storoppgjør. Solskjær gleder seg til møtet med Frank Lampard, en annen storspiller som er omskolert til manager:

- Jeg er bare glad for at han ikke spiller. Han ville scoret mål, ville han ikke? Det er ikke noen forskjell på å møte ham enn andre. Vi er ikke spillere lenger. Vi er managere. Alle managerne hadde et møte onsdag. Da snakket jeg med ham.

Kampstart: Klokka 17.30 søndag.