Mick Schumacher blir sammenliknet med faren

Avfeier presset: - Ikke et problem

Mick Schumacher følger i pappa Michaels fotspor.

TALENT: Mick Schumacher blir stadig vekk sammenliknet med sin legendariske far. Foto: Daniel ROLAND / AFP
TALENT: Mick Schumacher blir stadig vekk sammenliknet med sin legendariske far. Foto: Daniel ROLAND / AFPVis mer

Faren regnes som tidenes beste. Det er med andre ord et stort press og store forventninger som hviler på skuldrene til Michael Schumachers sønn, Mick.

Schumacher senior innehar de fleste rekordene innen Formel 1, og har blant annet flest VM-titler, flest løpsseire og flest pallplasseringer. Sju år etter at han la opp, har ingen kommet i nærheten av tyskerens prestasjoner.

Nå følger sønnen i farens fotspor, og mange har naturligvis begynt på sammenlikne de to.

LEGENDE: Michael Schumacher er tidenes beste Formel 1-fører. Foto: REX
LEGENDE: Michael Schumacher er tidenes beste Formel 1-fører. Foto: REX Vis mer

Om sammenlikningene

Et slikt forventningspress kan være nok til å knekke de fleste 19-åringer, men til tross for en enorm interesse og medienes konstante søkelys, virker sønn Schumacher trygg på seg selv og hans rolle i Formel 1-sirkuset.

- Det har aldri vært et problem for meg, sier han til The Guardian om parallellene og sammenlikningene som blir dratt mellom han og faren.

Unggutten er i sin første sesong i Formel 2 - nivået under verdenseliten - og har akkurat begynt på det han selv håper blir en lang og suksessfull karriere innen motorsporten.

Ingen andre har klart å gjenta farens bedrifter, og til tross for at han har arvet Michael Schumachers genetikk, vil de fleste være enige om at det er urimelig å forvente at sønnen skal nå samme nivå. Men Mick lar seg altså ikke affisere av presset.

- Å bli sammenliknet med tidenes beste Formel 1-fører er et mål man vil oppnå, og å ha faren min som idol er veldig spesielt, forteller 19-åringen.

I Ferrari-familien

Pappa Schumacher kjørte for Ferrari i en årrekke, og nå har også sønnen blitt en del av Ferrari-familien. Han deltar i bilmerkets utviklingsprogram for unge utøvere, og har kommet godt i gang i de røde bilene.

- Jeg kan lære veldig mye fra Ferrari. De har så mye erfaring, og jeg ville jobbe med dem for å oppnå så mye jeg kan. Førsteinntrykket har varmet om hjertet, og de har tatt meg inn i familien, forteller Mick.

Han vant Formel 3 i fjor, og er nå i gang på nivået over.

- Gjør alt for å hjelpe ham

Michael Schumacher har ikke blitt sett offentlig etter at han pådro seg en alvorlig hodeskade i en alpinulykke for fem år siden.

I januar fylte han 50 år, noe som ble markert av familien med lansering av en egen Michael Schumacher-app. I den anledning kom de også med en uttalelse hvor de forsikret fansen om at superstjerna har det bra.

- Dere skal være trygge på at han er i de beste hender og at vi gjør alt som en menneskelig mulig for å hjelpe ham. Helsen hans er et sensitivt tema, og vi håper dere forstår at vi følger hans ønsker når vi holder den privat. Samtidig vil vi takke dere for deres vennlighet og ønske dere et godt nytt år, skrev familien på Facebook.