Avfeier rykte: - Feil

Petter Northugs treningsregime har ført til spekulasjoner. Er han for alvor på vei tilbake? 35-åringen fnyser av påstanden.

TUNGT: Petter Northug fikk det tøft da han løp 400 meter opp Lysgårdsbakkene på Lillehammer. Video: Haarstad/Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Ryktene har florert i sommer: Petter Northug (35) har for alvor kommet inn i god gammel treningsform etter at han sonet ferdig.

Den gamle medaljegrossisten har deltatt på både Toppidrettsveka, Allliansloppet og Klaralvsloppet, var på en rask høydesamling i Italia og har delt en rekke lange treningsturer på Strava.

- Han trener godt om dagen, og det er artig å se. Det virker som han er blid og fornøyd. Det viktigst er at han syns det er artig å trene og holder seg i form. Om han går renn eller ikke er det en bonus, uttalte Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet for kort tid siden.

HARDTRENING: Petter Northug hylles etter høydeopphold i Italia, hvor han selv melder at han er uberørt. Video: Særsland / Løkås. Reporter: Haarstad. Vis mer

Avfeier rykte

For ryktene og nysgjerrigheten om hva slags renn Northug skal gå har vært mange. Overfor svenske TV 4 avslørte hovedpersonen selv nylig at han vil teste ut turrenn og langløp til vinteren. Rett etter skrev flere medier at han hadde et comeback-dilemma, og at han risikerte startnekt som eliteutøver.

Northug selv fnyser av ryktene:

- Jeg har ikke hørt om dem. Det har ikke noe å si for meg. Jeg løper rundt som en mosjonist og «sliter», sier Northug til Dagbladet under et Red Bull-løp på Lillehammer lørdag formiddag.

VM-kongen fra Falun løp de drøye 400 meterne fra topp til bunn flere ganger sammen med mosjonister av ymse kvalitet.

Og det er på dette nivået han har tenkt til å konkurrere i år. Det blir noen renn, men ikke på et høyt nivå.

- Jeg trener for å holde magen inne. Det er for å holde meg i gang. Hvis det blir noe mer kommer jeg til å snakke om det seinere, slår han fast.

TUNGT: Petter Northug fikk det tøft da han løp 400 meter opp Lysgårdsbakkene på Lillehammer. Video: Haarstad/Løkås Vis mer

TV 2-jobb

En av grunnene til at Northug ikke kommer til å stille i langløp etter langløp gjennom vinteren, er at han, som Dagbladet nylig avslørte, skal være ekspert for TV 2 i vinter.

- Vinteren blir tettpakket med TV 2 og dekning av langrenn. Derfor blir det begrenset hva jeg kan være med på selv, men jeg får slenge meg på det jeg kan.

HEI(S): Petter Northug løp opp Lysgårdsbakken, men valgte å ta heisen ned igjen. Foto: Kristoffer Løkås
HEI(S): Petter Northug løp opp Lysgårdsbakken, men valgte å ta heisen ned igjen. Foto: Kristoffer Løkås Vis mer

Langrenn og mosjon har vært viktig for Northug etter at han sto fram med alvorlige rusproblemer i fjor høst.

I sommer, etter soningen på Bolkesjø i Telemark, fortalte Northug at han hadde lært mye. Han hadde innsett hvor kynisk og egoistisk han var under karrieren, og at han sleit med å snakke om egne følelser.

Det ville han ikke snakk om på Lillehammer.

- Da referer jeg til det innlegget. Du kan gå inn der og se.

- Hvordan har personen Petter det nå?

- Petter har det bra.

- Hva betyr langrenn for deg med tanke på det du har vært gjennom?

- Langrenn har alltid vært veldig viktig for meg. Det kommer det alltid til å være. Langrenn har en stor plass i mitt hjerte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer