Norge - Malta, kl. 20.45 torsdag

Avfeier rykte i Tyskland

Avisa Bild hevder Håvard Nordtveit (29) står på «dødsliste» i Bundesliga-klubben Hoffenheim. Selv sier landslagsspilleren at han føler seg som en «viktig brikke».

KLAR FOR JUBILEUM: Håvard Nordtveit får trolig landskamp nummer 50 mot Malta. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLAR FOR JUBILEUM: Håvard Nordtveit får trolig landskamp nummer 50 mot Malta. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
  • Norge - Malta, kl. 20.45 torsdag

STORO (Dagbladet): Håvard Nordtveit og Norge forbereder kampen i EM-kvaliken mot Malta torsdag. Midtstopperen har fått stor tillit under trener Lars Lagerbäck, og torsdag får han trolig landskamp nummer 50.

Utfordringen denne gang er at han har fått null spilletid i Bundesliga så langt. Hoffenheim har spilt tre kamper, men Nordtveit har ikke sluppet til et eneste minutt. Tidligere i sommer hevdet den tyske avisa Bild at han står på en såkalt «dødsliste» i klubben, sammen med tre andre spillere.

- Nordmannen - som har kontrakt fram til 2022 - har vært skuffende så langt. Problemet: Den defensive allrounderen er en av de best betalte spillerne i Hoffenheim. Å selge ham er ikke lett, skrev avisa og ramset opp 43 uønskede spillere i alle Bundesliga-klubbene.

Dagbladet møter Nordtveit på Thon Hotel Storo i Oslo, der landslaget lader opp til torsdagens kamp. Han bekrefter at han har fått med seg det Bild skrev. Men han sier at han tvert imot har fått gode tilbakemeldinger fra trenerteamet.

Ungt lag

- De indikasjonene jeg har fått fra klubben, er at jeg er en viktig brikke. Vi har et ungt lag, og jeg har mye erfaring i dette gamet. De har ikke prøvd å skvise meg ut på noen som helst måte. Jeg har det veldig fint. Jeg stortrives. Det eneste som mangler er kontinuerlig spilletid. Det er jeg ganske sikker på vil komme i løpet av sesongen.

- Det hevdes at du har høy lønn og at det er vanskelig å selge deg. Hva tenker du om denne påstanden?

- Det sto i den samme artikkelen. Men jeg har hatt samtaler med treneren (Alfred Schreuder) og sportsdirektøren (Alexander Rosen) og det er ikke de som har sagt dette til Bild. Det er betryggende å høre.

OPPMERKSOMHET: Martin Ødegaard har fått mye oppmerksomhet for et bilde han la ut på sin egen Instagram etter tapet for Athletic Bilbao. Reporter: Geir Jone Karlsen. Video/Foto: NTB Scanpix, Strive, Instagram (Martin Ødegaard). Vis mer

- Hva tenker du når du leser sånt om deg selv?

- Gøy! Det er jobben deres å skrive om og spekulere i hva som skjer med troppene. Men sannheten er at jeg kanskje har hatt en av mine beste pre-season noen gang.

Nordtveit fortsetter:

- Alfred (treneren) har en ny assistenttrener, som er broren hans. Og så har du to gamle assistenttrenere. Jeg har fått veldig gode skussmål på hva jeg har gjort. Jeg gjør i alle fall noe rett. Jeg er nokså sikker på at jeg er en viktig brikke i hans spill. Det er godt å føle på. Jeg er ikke frosset ut på noen som helst måte.

Bra karriere

Nordtveit har tidligere sagt at han kommer til å legge opp når kontrakten med Hoffenheim går ut. Når han en dag skal oppsummere karrieren, vil han helt sikkert konkludere med at han fikk svært mye ut av den. Både sportslig og økonomisk.

Haugesund, Arsenal, Borussia Mönchengladbach, West Ham og Fulham har vært blant oppdragsgiverne, i tillegg til Hoffenheim. Skulle han klare et EM-sluttspill med Norge, vil det være prikken over i-en.

Men hva med lite spilletid? Flåsete sagt: Én ting er en gjeng bartendere fra Malta som kommer til Ullevaal torsdag. Men søndag venter Sverige i Stockholm. Og det blir en helt annen skål.

- Jeg har vært i denne situasjonen før, påpeker Nordtveit.

- Når jeg er på samling, tar jeg på meg landslagshatten og fokuserer på det Lars (Lagerbäck) vil at vi skal fokusere på det. Det er en annen måte å spille fotball på her enn i klubblaget. Men jeg har en god følelse. Jeg ser fram til kamp.

Og:

- Det er seks poeng som gjelder. Det er seks nye poeng som bør være på konto etter kampene mot Malta og Sverige.

To lag til EM

Spania leder gruppa og har 12 poeng. Deretter følger Romania og Sverige med sju poeng. Norge har fem poeng, Malta tre og Færøyene null.

De to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

EM-KVALIK
Spania440011-212
Romania421111-57
Sverige42118-77
Norge41218-75
Malta41032-103
Færøyene40043-120