Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avfeier rykte

Lege som behandlet Michael Schumacher (50): - Teamet mitt og jeg utfører ikke eksperiment. Det er et avskyelig begrep som ikke er i tråd med et seriøst medisinske syn.

SJELDENT INTERVJU: Få vet hvordan det gikk med Formel 1-legende Michael Schumacher etter at han var involvert i en skiulykke i 2013. Nå har familien publisert det som skal være et av de siste intervjuene han gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer

Det skapte overskrifter da Michael Schumacher ble lagt inn på et sykehus i Paris i forrige måned.

Den tidligere Formel 1-stjerna ble rammet av en alvorlig ulykke i alpinbakken 29. desember 2013. Siden har han ikke vist seg offentlig - og tilstanden er ukjent.

Det var den franske avisa Le Parisien som hadde nyheten om sykehusinnleggelsen først. Ifølge journalist Jean-Michel Décugis dreide det seg om en «eksperimentell behandling» der du sprøyter inn stamceller via blodoverføring.

Dette skulle ha en positiv effektiv på hele kroppen, inkludert Schumachers hjerne, som angivelig er skadet.

LEGE: Philippe Menascé var legen som behandlet Michael Schumacher i Paris. Foto: NTB Scanpix
LEGE: Philippe Menascé var legen som behandlet Michael Schumacher i Paris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Legen Philippe Menascé, som behandlet Schumacher, avviser overfor avisa La Repubblica at det dreier seg om en «eksperimentell behandling».

- Teamet mitt og jeg utfører ikke eksperiment. Det er et avskyelig begrep som ikke er i tråd med et seriøst medisinske syn, sier han.

Falskt navn

Schumacher, som bor i Sveits, ble angivelig smuglet inn på Georges-Pompidou-sykehuset i Paris under falskt navn.

- Interessen for vår avdeling ble eksplosjonsartet, men det har allerede gått tilbake til normalen. Jeg utfører ingen mirakler, sier legen, ifølge Expressen.

Hva slags behandling Schumacher fikk, er ikke hundre prosent på det rene. Men det synes klart at han har fått tilført stamceller - uten at behandlingen har vært eksperimentell, slik legen uttrykker det.

Schumacher ble verdensmester i Formel 1 sju ganger. Selv om han var en offentlig figur, var han svært privat av seg. Dette er også grunnen til at familien ikke har gått ut med den nøyaktige tilstanden hans.

BEHANDLET HER: Michael Schumacher ble angivelig smuglet inn på Georges-Pompidou-sykehuset i Paris under falskt navn. Foto: NTB scanpix
BEHANDLET HER: Michael Schumacher ble angivelig smuglet inn på Georges-Pompidou-sykehuset i Paris under falskt navn. Foto: NTB scanpix Vis mer

I forbindelse med sykehusinnleggelsen i Paris uttalte en sykepleier til Le Parisien:

- Han er i behandling hos meg. Jeg kan bekrefte at han er ved bevissthet.

Kunstig koma

Ulykken for seks år siden skjedde i de franske alper. Tyskeren kjørte inn i en stein med hodet først utenfor oppmerket løype.

Schumacher lå i kunstig koma i seks måneder og ble først behandlet ved et sykehus i Grenoble. Siden september 2014 har han holdt til ved hjemstedet sitt i Gland i nærheten av Genèvesjøen i Sveits.

Tidligere i år fylte Schumacher 50 år. Da kom kona Corinna med en sjelden oppdatering:

- Dere kan være trygge på at han er i de beste hender, og at vi gjør alt for å hjelpe ham, skrev hun på Instagram.

Familien har ikke kommentert behandlingen på Georges-Pompidou-sykehuset.

KOMA: Video viser Schumacher på ski i Madonna di Campigilo i Italia i 2006. Formel 1-legenden Michael Schumacher pådro seg ifølge flere medier hjerneblødning da han var utsatt for en skiulykke i de franske alper. Video: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling