Avfeier rykte

En Marcel Hirscher-video skaper spekulasjoner. Henrik Kristoffersen tror ikke det blir noe comeback for serievinneren. Selv er han opptatt av å finne ut hvorfor sesongstarten har vært under pari.

JAGER TOPPFORMEN: Henrik Kristoffersen vet han må levere bedre framover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JAGER TOPPFORMEN: Henrik Kristoffersen vet han må levere bedre framover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marcel Hirscher la i forrige uke ut en video hvor han suste mellom porter i Reiteralm i Østerrike.

31-åringen, som blir regnet som en av de beste alpinistene gjennom tidene, hadde på seg konkurranseutstyr fra topp til tå.

Slikt blir det spekulasjoner av.

Kjetil Jansrud var blant dem som håpet at Hirscher, som la opp i 2019, skulle gjøre comeback. Han la ut et spøkefullt svar:

- Hei. Dette er Kjetil fra FIS. Jeg ser at du fremdeles er kapabel til å vinne verdenscuprenn med stor margin. Fortsatt interessert? Jeg kan sende søknadslenka direkte til deg.

Aleksander Aamodt Kilde, som tok dobbeltseier i Val Gardena i helga, sa til VG at han var imponert:

- Det forundrer meg ikke om han gjør comeback, slo Kilde fast.

- Koser seg uten

Henrik Kristoffersen var Hirschers største rival og beste konkurrent. De to hadde stor respekt for hverandre, samtidig som de ga alt for å gi hverandre juling i konkurranser.

ET VANLIG SYN: Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher diskuterer alpint på et podium. Foto: NTB
ET VANLIG SYN: Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher diskuterer alpint på et podium. Foto: NTB Vis mer

Kristoffersen sier at han gjerne skulle sett Hirscher tilbake i verdenscupsirkuset, men avfeier comeback-ryktene:

- Jeg var der da han trente. Han hadde ikke hatt noen problemer med å gjøre et comeback hvis han ville, og da hadde han sikkert slått meg, men ryktene skal ha det til at han lansere alpinklær, og at det var grunnen til at han hadde seg på fartsdressen, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Kristoffersen forteller at han har planlagt å kjøre enduro og motocross med Hirscher til våren, men han tviler på at østerrikeren kommer tilbake - selv om også Kristoffersen tar et ørlite forbehold:

- De jeg kjenner, som også kjenner Hirscher godt, forteller at han lever godt uten, men jeg hadde aldri sagt aldri …

TALENTFULL: Lucas Braathen vil holde på med flere ting enn bare alpint. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer

Må skjerpe seg

Kristoffersen har hatt en vekslende start på årets sesong. Femteplassen i Sölden var over all forventning - historien der tatt i betraktning - og han ble nummer to i disiplinen han elsker å hate: parallell.

Så langt alt vel, men i Santa Caterina ble han nummer 12 og 22 i to storslalåmrenn.

Det er langt, langt unna forventningene den regjerende verdensmesteren har til seg selv.

- Det går rett og slett for sakte. Jeg vet ikke om jeg skal sette spørsmålstegn så tidlig i sesongen, men vi blir ekstra nøye på ting og prøver å skjerpe opp det vi greier, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Han påpeker at det eneste som nytter er å ta opp hansken og slåss videre, men at sesongstarten gjør at han ikke føler seg helt trygg foran de neste rennene.

Søndag er det storslalåm i Alta Badia, før de skal kjøre slalåm på samme sted mandag. Dagen etter venter et nytt slalåmrenn i Madonna di Campiglio.

- Jeg trodde jeg var trygg etter Sölden, men jeg får si nei nå. Jeg føler meg ikke trygg, sier 26-åringen.

Nå krever Kristoffersen at han selv og de rundt seg skjerper seg. På et pressetreff forteller han overfor VG at alle må ta tak:

- Santa Catarina var for dårlig, rett og slett. For dårlig av meg, for dårlig av de rundt og for dårlig av alle sammen. Det gjelder trenere, servicemenn og meg - som står på skia. Det ligger mest på meg, selvfølgelig, men alle steppe opp. Det er en team effort. Jeg hadde aldri oppnådd det jeg har gjort uten de rundt meg heller, for å si det sånn …

PS. 1. omgangen i Alta Badia starter klokka 10 søndag morgen. I tillegg til Kristoffersen står Leif Kristian Nestvold-Haugen, Aleksander Aamodt Kilde, Lucas Braathen, Atle Lie McGrath, Fabian Wilkens Solheim, Patrick Haugen Veisten, Timon Haugan og Rasmus Windingstad på startstreken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer