Premier League

Avfeier rykter etter episode med Guardiola: - Fullstendig latterlig

Oppklarer hva som ble sagt i de intense sekundene etter kampen mellom Manchester City og Southampton.

FØLELSER I SVING: Pep Guardiola var meget intens overfor Nathan Redmond i sekundene etter kampen mellom Manchester City og Southampton onsdag. Foto: NTB Scanpix
FØLELSER I SVING: Pep Guardiola var meget intens overfor Nathan Redmond i sekundene etter kampen mellom Manchester City og Southampton onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Episoden der Pep Guardiola (46) snakker temperamentsfullt til Nathan Redmond (23) ruller videre. Nå har Redmond rykket ut på Twitter for å slå tilbake rykter om hva han og Guardiola sa til hverandre.

Vi tar det fra begynnelsen: Premier League-kampen mellom Manchester City og Southampton ble mer enn bare et kaldt gufs onsdag kveld. Hele seks minutter på overtid sørget Raheem Sterling for 2-1 på Etihad Stadium.

Spillere og fans var i fyr og flamme. Samtidig fanget TV-kameraene opp en vilt gestikulerende Guardiola. Ved første øyekast kunne det virke som om han var rasende på Southamptons kantspiller Nathan Redmond.

ENGASJERT: Pep Guardiola var intens i sin tilnærming til Nathan Redmond etter kampen. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Pep Guardiola var intens i sin tilnærming til Nathan Redmond etter kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da City-manageren ble konfrontert med øyeblikket etter kampen, sa han at dette ikke var tilfelle:

- Jeg fortalte Redmond hvor god han var, uttalte Guardiola. Han skal også ha sagt til 23-åringen at han var overrasket over at Southampton ikke ville spille fotball, men la seg med ti mann bak ballen.

Den engelske storavisa The Sun slo seg imidlertid ikke til ro med forklaringen. Avisa engasjerte en leppeleser som blant annet hevdet at Guardiola kalte Redmond for en «wanker». Det er et sexistisk ord for «kødd» – og er ikke pent sagt, i engelsk målestokk.

Kan bli straffet

Guardiola kan i verste fall bli straffet for episoden. Men på Twitter skriver Redmond:

«Jeg har akkurat sett denne artikkelen og føler behov for å oppklare opplysninger som flyter rundt nå. Jeg vil gjøre det helt klart at Manchester City-manager Pep Guardiola absolutt ikke sa det The Sun helt feilaktig påstår i artikkelen.»

«Ja, han var følelsesladet, intens og aggressiv, men han ga meg bare komplimenter og var positiv. Han kommenterte kvalitetene mine som en ung, engelsk spiller og hvordan han ville at jeg skulle angripe laget hans på samme måte som forrige sesong.»

«Jeg fortalte ham at jeg bare gjorde som manageren ba meg om i denne kampen. Det er det. Verken mer eller mindre. Ingenting negativt eller fornærmende ble sagt fra Pep til meg - og det er dette som gjør ham til en av de beste managerne i fotballverden.»

- Veldig skuffende

Redmond fortsetter:

«Å tape kampen på den måte vi gjorde, på det siste sparket etter 90 minutter med tilleggstid, var veldig skuffende. Men når en av de beste managerne i verden gir deg komplimenter eller råd, så lytter du.»

«Dessverre er denne historien et eksempel på dårlig journalistikk - og den er fullstendig latterlig. Det kommer ikke ut på en måte som jeg liker med sportsjournalister - godt arbeid og gjensidig respekt.»

«Fokuset for meg nå er å komme tilbake med Saints for en god prestasjon mot Bournemouth søndag.»

Etter Redmonds Twitter-utbrudd har The Sun justert historien sin. I overskriften heter det nå:

- Nathan Redmond benekter at Pep Guardiola kalte ham for en «wanker», til tross for at en leppeleser hevder dette.

Episoden får kommentator i Daily Mail - Ian Ladyman - til å svinge pisken:

- Pep Guardiola er et geni. Men hans bisarre håndtering av Nathan Redmond viser Manchester City-lederens nedlatende side.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer