TELLER NED: Frank Lampard og Chelsea og møter Manchester United i FA-cupens semifinale i kveld. Foto: NTB scanpix
TELLER NED: Frank Lampard og Chelsea og møter Manchester United i FA-cupens semifinale i kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

FA-cupen

Avfeier Solskjær-påstand

- Jeg ser det ikke på den måten, sier Chelsea-manager Frank Lampard om kampprogrammet.

Publisert
  • Manchester United - Chelsea, kl 19.00

Klokka 19.00 barker Manchester United og Chelsea sammen i FA-cupens semifinale på Wembley stadium. Denne uka fortalte Ole Gunnar Solskjær at han ikke har sansen for kampprogrammet før semifinalen.

Mens Chelsea spilte mot Norwich tirsdag, var Crystal Palace motstanderen til United torsdag. Det innebærer at Chelsea har hatt 48 timer mer å forberede seg på sammenliknet med United.

- Det er urettferdig, sier Solskjær. Men Lampard er ikke enig.

REAGERER: Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United og Chelsea har litt forskjellige utgangspunkt før semifinalen. Foto: NTB scanpix
REAGERER: Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United og Chelsea har litt forskjellige utgangspunkt før semifinalen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Nei, det er jeg ikke. Vi spilte lørdag og tirsdag denne uka. De spilte mandag og torsdag, så vi har begge spilt to kamper denne uka.

Chelseas toppmann fortsetter:

- Vi er inne i en periode der vi spiller kamper regelmessig. Du spiller og henter deg inn. Og du spiller og henter deg inn. Du jobber med den troppen du har. Dette er et eldgammelt spørsmål for mange managere. Du kan sikkert finne at jeg har sagt det samme selv. Men samtidig handler det ikke om fordel eller ikke. Noen ganger er det også i din favør å spille ofte, så nei jeg ser det ikke på den måten.

Lampard lot ordene falle under et digitalt møte med mediene før semifinalen på Wembley.

Solskjær - på sin side - er klar på at han ville sett kampprogrammet annerledes, slik at lagene hadde samme utgangspunkt.

- Naturligvis er vi bekymret for at de (Chelsea) vil ha 48 timer mer enn oss til å hvile og forberede seg på. Vi snakket om et rettferdig kampprogram da vi skulle starte opp igjen (etter coronapausen). Og naturligvis: Det er det ikke.

KLUBBLEGENDER: Ole Gunnar Solskjær og Frank Lampard møttes ofte som spillere for Manchester United og Chelsea. Nå leder de hvert sitt lag. Foto: NTB scanpix
KLUBBLEGENDER: Ole Gunnar Solskjær og Frank Lampard møttes ofte som spillere for Manchester United og Chelsea. Nå leder de hvert sitt lag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nordmannen fortsetter:

- 24 eller 48 timer utgjør stor forskjell på dette tidspunktet av sesongen. Vi har ikke fått utdelt fire ess, for å si det sånn. Men vi får bare ta på oss et pokerfjes og spille kortene bra.

Både United og Chelsea er desperate etter å vinne FA-cupen. Lampard er klar på at spillerne hans må unngå å havne i situasjoner der dommeren kan blåse straffe. I Premier League har United fått 13 straffespark denne sesongen, hvilket er rekord.

I England er det blitt en snakkis at Solskjær og co. angivelig har fått dommeravgjørelser og VAR på sin side denne sesongen.

- Alle vet at de har vært litt heldige, mer enn én gang, sier Tottenham-boss José Mourinho.

- De har hatt flaks andre ikke har hatt. Vi har ikke hatt den samme flaksen.

Solskjær ser det annerledes:

- Det virker som det er et narrativ, at folk vil få innflytelse på dem som tar avgjørelsene. Det er faktisk jeg som skulle klaget på at vi får situasjoner imot oss på banen.

Manchester United har vunnet begge Premier League-kampene mot Chelsea denne sesongen (2-1 og 2-0).

Som spillere for de respektive klubbene møttes Solskjær og Lampard elleve ganger. Solskjær vant fem ganger, Lampard tre.

Vinneren møter Arsenal, som - overraskende - slo Manchester City 2-0 lørdag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer