VM i alpint:

Avfeier VM-drama for Jansrud: - Det skal ikke være en unnskyldning

Småsyk to dager før VM-starten.

BLANK I ØYNENE: Kjetil Jansrud på Hotel Crystal i St.Moritz. Skistjernen er småsyk og møtte pressen to dager før Super G i VM-byen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BLANK I ØYNENE: Kjetil Jansrud på Hotel Crystal i St.Moritz. Skistjernen er småsyk og møtte pressen to dager før Super G i VM-byen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

ST. MORITZ (Dagbladet): Kjetil Jansrud (31) er småsyk bare to dager før VM-åpningen i Super-G i Sveits.

Alpintstjernen møtte norsk presse i de sveitsiske alpene på utøverhotellet i VM-byen St. Moritz i ettermiddag - og pressen fikk opplyst allerede før pressetreffet at Jansrud ikke var tilgjengelig for én til én-intervjuer med alle medier. Grunnen: Jansruds form.

- Jeg tror det går bra, jeg. Jeg er litt overrasket... Jeg har kjent på et ubehag i kroppen de siste dagene. Det har eskalert litt i dag. Jeg tror det blir skikjøring uansett. Jeg skal ikke stå over, sier Jansrud til Dagbladet.

- Jeg er 50 prosent pjusk og har 50 prosent «mannesjuka». Jeg håper det går over på en dag, sier Jansrud videre til norsk presse i Sveits.

SMÅSYK: Kjetil Jansrud er blitt småsyk bare to dager før VM-åpningen: Medaljeøvelsen Super G i St. Moritz. Foto: Angelika Warmuth//dpa
SMÅSYK: Kjetil Jansrud er blitt småsyk bare to dager før VM-åpningen: Medaljeøvelsen Super G i St. Moritz. Foto: Angelika Warmuth//dpa Vis mer

Jansrud er Norges kanskje største medaljehåp i VM og spesielt i Super-G. Bookmakerne har Jansrud som superfavoritt onsdag.

Denne sesongen har han nemlig vært fenomenalt i grenen, med tre strake verdenscupseire i Val d'Isere, Val Gardena og Santa Caterina.

- Det er ikke optimalt. Du kan se på det på to måter: du kan synes synd på deg selv, eller det er to minutter du skal kjøre og da kan jeg mobilisere. Jeg kan være smart med energibruk. Dette skal ikke være en unnskyldning dersom det går galt, sier Jansrud.

Dagens utfortrening i VM-løypa ble avlyst for både damene og herrene. Kraftig snøfall søndag gjorde forholdene vanskelige og det var veldig overskyet og småtåke i VM-byen mandag morgen.

PS: Marie Therese Tviberg, Ragnhild Mowinckel, Kristin Lysdahl og Kristina Riis-Johannessen er det norske kvinnelaget i utfor. Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud og Bjørnar Neteland utgjør det norske laget. Aksel Lund Svindal er ikke med til VM som følge av en operasjon i høyre kne.