Avfeies

Manchester United fikk en god start i første kamp etter Ole Gunnar Solskjær. Men toneangivende eksperter tror ikke at Michael Carrick får fortsette så veldig lenge som hovedtrener.

TRIUMF: Michael Carrick. Foto: NTB
TRIUMF: Michael Carrick. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Villarreal - Manchester United 0-2

- Han har hatt én kamp som manager, og har ingen erfaring fra andre steder. Uansett hvor mye jeg liker fyren, så kan de ikke gi ham jobben.

Det sier tidligere United-spiller Paul Scholes. Han satt i studio til BT Sport i England i går kveld og så at gamleklubben slo Villarreal 2-0 i Champions League. Midlertidig manager Carrick fikk suksess på direkten.

Spørsmålet er om han kan gå den samme veien som sparkede Solskjær. Først ble nordmannen midlertidig ansatt i 2018. Etter en rekke med seire, fikk han jobben permanent. Kan det samme skje med Carrick?

FORNØYD: Michael Carrick rusler av El Madrigal etter seieren. Foto: NTB
FORNØYD: Michael Carrick rusler av El Madrigal etter seieren. Foto: NTB Vis mer

Nei, mener Scholes og Rio Ferdinand, som begge var eksperter i studio til BT Sport i går.

- De trenger den aller beste. Enten det er som midlertidig manager eller permanent, sier Scholes, som i utgangspunktet mener Carrick burde vært ferdig samtidig med Solskjær.

EKSPERT PÅ BT SPORT: Paul Scholes. Foto: NTB
EKSPERT PÅ BT SPORT: Paul Scholes. Foto: NTB Vis mer

- Jeg tror heller ikke at Michael får jobben ut sesongen, sier Ferdinand.

- Jeg er ganske overbevist om at de aktivt ser etter noen som kan komme inn og være midlertidig manager resten av sesongen.

EKSPERT PÅ BT SPORT: Rio Ferdinand. Foto: NTB
EKSPERT PÅ BT SPORT: Rio Ferdinand. Foto: NTB Vis mer

Flere engelske medier meldte i går at Ernesto Valverde seiler opp som en het kandidat til å bli midlertidig trener. Han ble sparket i Barcelona i januar 2020.

Ralf Rangnick, Lucien Favre, Rudi Garcia og Paulo Fonseca er andre navn som trekkes fram som midlertidige løsninger.

Trener i Paris Saint-Germain, Mauricio Pochettino, er favoritt til å få jobben permanent, men har kontrakt fram til 2023. Han må i så fall kjøpes ut.

På en pressekonferanse før kveldens klinsj på Etihad Stadium mot Manchester City var han klar på at han trives i Paris.

MANCHESTER EVENING NEWS: - Manchester United ønsker Mauricio Pochettino, men kan komme til å sette inn inn Ernesto Valverde midlertidig, skriver Manchester Evening News i dag.
MANCHESTER EVENING NEWS: - Manchester United ønsker Mauricio Pochettino, men kan komme til å sette inn inn Ernesto Valverde midlertidig, skriver Manchester Evening News i dag. Vis mer

- United er trygge på at Pochettino vil bli deres nye manager, selv om PSG-sjefen sier han er fornøyd i Paris, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News onsdag.

- Men klubben har hatt samtaler med Ernesto Valverde. Dette i tilfelle de trenger en midlertidig manager i påvente av førstevalget.

Det samme melder Daily Mirror.

DAILY MIRROR: Slik ser baksida på Daily Mirror ut i dag. Uniteds seier over Villarreal feires. Samtidig venter spillerne på PSG-trener Mauricio Pochettino, hevdes det.
DAILY MIRROR: Slik ser baksida på Daily Mirror ut i dag. Uniteds seier over Villarreal feires. Samtidig venter spillerne på PSG-trener Mauricio Pochettino, hevdes det. Vis mer

Tidligere United-spiller Owen Hargreaves satt også i BT Sport-studioet i går. Han åpner for at Carrick får fortsette, hvis United sørger for en god prestasjon mot Chelsea til helga.

- Hvis Michael vinner, og de begynner å klatre på tabellen, må de se til ham, mener Hargreaves.

Selv vil ikke Carrick si noe offisielt om ambisjonene framover. Men 40-åringen, som var assistent under Solskjær, er naturligvis fornøyd med seieren på El Madrigal.

- Vi kom hit for å vinne, og jeg hadde troen. Det var en tøff kamp, og jeg tror de fleste ikke ser hvor gode de er. Jeg er glad for hvordan dette endte.

FIKK SPARKEN: Slik reagerer fansen etter sparkingen av Ole Gunnar Solskjær. Vis mer

Og:

- Vi måtte vise karakter og jobbe mye. Innbytterne utgjorde en stor forskjell mot slutten. Jeg føler at seieren var for Ole (Solskjær).

Manchester United gikk videre fra gruppespillet i Champions League med seieren.

PS: Bildet av Solskjær utenfor Old Trafford ble fjernet i dag (Twitter-melding over).

CHAMPIONS LEAGUE

Manchester U.531110-710
Villarreal52129-77
Atalanta513110-106
Young Boys51136-114

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer