FIKK IKKE STRAFF: Sergio Ramos unngikk dopingutestengelse til tross for positiv dopingprøve. Foto: NTB Scanpix
FIKK IKKE STRAFF: Sergio Ramos unngikk dopingutestengelse til tross for positiv dopingprøve. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Avga positiv dopingprøve. Unngikk straff

Sergio Ramos skal ha avgitt en positiv dopingprøve etter Champions League-finalen i 2017. Legen påtok seg skylden, og Real Madrid-stjerna unngikk straff.

Real Madrid-stjerna Sergio Ramos skal ha testet positivt på et forbudte stoffet deksametason etter Champions League-finalen mot Juventus i 2017.

At Ramos har vært i dopingtrøbbel i all hemmelighet fremkommer av dokumentene Football Leaks har gjort tilgjengelige for samarbeidende nyhetsmedier, deriblant VG.

Det betennelsesdempende kortisonpreparatet deksametason er tillatt å bruke før konkurranse, hvis man oppgir det før man avlegger dopingprøven, noe Ramos ikke hadde gjort.

I tillegg skal han ha brutt dopingreglementet enda en gang tidligere i år, ved å nekte å adlyde dopingkontrollørens instrukser etter en seriekamp mot Malaga.

Dopingkontrolløren sa til Ramos at han ikke fikk dusje før han avla prøven, men det valgte midtstopperen å ignorere. Grunnen til at man ikke skal dusje før man tester, er fordi man kan manipulere prøven.

Ramos unngikk imidlertid straff, all den tid UEFA valgte å tro på forklaringen Real Madrid og spilleren selv etter den positive dopingprøven.

Ifølge VG skyldte Ramos på Real Madrids klubblege, som ga den spanske midtstopperen behandling for en kneskade og skulderskade i forkant av Champions League-finalen.

I motsetning til Therese Johaug lyktes Sergio Ramos med sin forklaring, hvor legen tok på seg skylden for inntaket av det forbudte stoffet.

UEFA fikk av en ekspert bekreftet at sprøytene Ramois inntok med celestone chronodose tilsvarte mengden deksametason som ble funnet i spanjolens urinprøve.

Til sammenlikning var analysene de samme i Johaug-saken, hvor konsentrasjonen clostebol stemte med forklaringen om at hun brukte kremen Trofodermin for å behandle et munnsår.

Johaug ble trodd på av dømmende instans, men ble likevel utestengt i 18 måneder. Ramos unngikk straff. Verken FIFA eller WADA valgte å anke avgjørelsen.