- Avga positiv dopingprøve. Unngikk straff

Sergio Ramos skal ha avgitt en positiv dopingprøve etter Champions League-finalen i 2017. Legen påtok seg skylden, og Real Madrid-stjerna unngikk straff.

FIKK IKKE STRAFF: Sergio Ramos unngikk dopingutestengelse til tross for positiv dopingprøve. Foto: NTB Scanpix
FIKK IKKE STRAFF: Sergio Ramos unngikk dopingutestengelse til tross for positiv dopingprøve. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Real Madrid-stjerna Sergio Ramos skal ha testet positivt på et forbudte stoffet deksametason etter Champions League-finalen mot Juventus i 2017.

At Ramos har vært i dopingtrøbbel i all hemmelighet fremkommer av dokumentene Football Leaks har gjort tilgjengelige for samarbeidende nyhetsmedier, deriblant VG.

Det betennelsesdempende kortisonpreparatet deksametason er tillatt å bruke før konkurranse, hvis man oppgir det før man avlegger dopingprøven, noe Ramos ikke hadde gjort.

I tillegg skal han ha brutt dopingreglementet enda en gang tidligere i år, ved å nekte å adlyde dopingkontrollørens instrukser etter en seriekamp mot Malaga.

Dopingkontrolløren sa til Ramos at han ikke fikk dusje før han avla prøven, men det valgte midtstopperen å ignorere. Grunnen til at man ikke skal dusje før man tester, er fordi man kan manipulere prøven.

Ramos unngikk imidlertid straff, all den tid UEFA valgte å tro på forklaringen Real Madrid og spilleren selv etter den positive dopingprøven.

Ifølge VG skyldte Ramos på Real Madrids klubblege, som ga den spanske midtstopperen behandling for en kneskade og skulderskade i forkant av Champions League-finalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer