Avgått friidrettspresident siktet for å ha skjult dopingsaker

Siktet for korrupsjon og hvitvasking av penger.

SIKTET: Lamine Diack er siktet av fransk politi for korrupsjon og hvitvasking av penger. Foto: EPA / WU HONG / NTB Scanpix
SIKTET: Lamine Diack er siktet av fransk politi for korrupsjon og hvitvasking av penger. Foto: EPA / WU HONG / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den avgåtte friidrettspresidenten Lamine Diack er siktet for korrupsjon i forbindelse med å ha forsøkt å skjule dopingsaker, melder den sørafrikanske Sport24.

Diack satt som friidrettspresident i 16 år, og gikk av i august i år.

Den 82 år gamle senegaleseren ble pågrepet og siktet i Paris mandag denne uken, i tillegg til hans egen rådgiverr.

Diack er siktet for «passiv korrupsjon» og for hvitvasking av penger.

Ifølge den franske tv-kanalen iTele er Diack og hans rådgiver Abil Cisse mistenkt for å ha mottatt penger fra Russlands friidrettsforbund for å skjule dopingmisbruk blant russiske utøvere. Det er foreløpig uklart hvor mange dopingprøver de mistenkes for å ha dekket over, melder NTB.

Diack lo da han i august fikk høre at Det internasjonale friidrettsforbundet fikk dopingkritikk for jobbe mellom 2001 og 2012 - som et tilsvar til påstanden om at 800 utøvere i den perioden, som har konkurrert i alt fra 800 meter til maraton, har levert mistenkelige eller høyst mistenkelige dopingprøver.