Turnering tross coronaviruset

Avgjør Carlsen-motstander: - Absurd

Kandidatturneringen for å avgjøre hvem som blir Magnus Carlsens motstander i sjakk-VM holdes som planlagt.

SPILLER: Fabiano Caruana er den største favoritten til å vinne kandidatturneringen som avgjør hvem som møter Magnus Carlsen i VM. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SPILLER: Fabiano Caruana er den største favoritten til å vinne kandidatturneringen som avgjør hvem som møter Magnus Carlsen i VM. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens omtrent alt av organisert idrett er lagt ned i store deler av verden, kommer sjakken de nærmeste ukene til å holde en av sine desidert viktigste turneringer.

Kandidatturneringen, hvor åtte av verdens beste sjakkspillere gjør opp om om hvem som skal få møte Magnus Carlsen i VM-kampen, avgjøres i løpet av de neste tre ukene i Jekaterinburg i Russland.

Selv om nærmest all annen idrett er lagt bort, overrasker det ikke ekspertene at det internasjonale sjakkforbundet ikke har kommet til samme konklusjon.

- Det har vært klart lenge at det satt utrolig langt inne å avlyse, så sånn sett er det ikke så overraskende, men i et større perspektiv er det litt rart at sjakk ikke følger resten av idrettsverden som nå stopper opp, sier NRKs sjakkekspert Torstein Bae til Dagbladet.

Heller ikke NRKs andre fast ekspert under deres sjakksendinger, Atle Grønn, forstår helt hvorfor turneringen skal gjennomføres.

- Man kan kanskje si at det i en sånn situasjon verden er i, kan en slik type turnering være et avbrekk og underholdning for folk, men det er veldig absurd, sier Grønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer