Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avgjorde dramaet - på en av sine verste dager

Steven Gerrard sikret seieren i sluttminuttene.

(Dagbladet.no) Liverpool - Arsenal 4-2, 5-3 sammenlagt.

For et drama. Det så en periode ut som ikke spillerne ville og turde å spille fotball. Så eksploderte det, og vi ble totalt servert seks mål.

Flere av dem hentet ned fra den øverste hylla på fotballmuseet.

Seks minutter før slutt utliknet Arsenal til 2-2, og londonerne var på vei til semifinalen. Men to Liverpool-mål mot slutten gjør at «You\'ll Never Walk Alone» kommer til å runge i Liverpool-gatene i hele natt.

- Dette var en helt fantastisk kamp, sier Liverpool-manager Rafael Benitez til TV3.

To ganger i kampen var Arsenal i førersetet, men hjemmelaget slo tilbake hver gang.

- Selvtillit og tro. Vi var på vei mot tap, det var uavgjort, og så tap igjen. Vi måtte jobbe veldig hardt med oss selv, sier Benitez til ITV3.

Rundspilte Liverpool

HELTEN: Steven Gerrard avgjorde på et sikkert straffespark. Etter scoringen hoppet han på John Arne Riise, som kom inn like etterpå. Foto: AP
HELTEN: Steven Gerrard avgjorde på et sikkert straffespark. Etter scoringen hoppet han på John Arne Riise, som kom inn like etterpå. Foto: AP Vis mer

Hjemmelaget ble regelrett rundspilt av Arsenal i starten av kampen. Det virket som londonerne hadde et par spillere ekstra, for de spilte rundt de helrøde gang etter gang.

Etter 13 minutter sendte derfor Abou Diaby gjestene i en fortjent ledelse.

Arsenal beit seg fast på Liverpools banehalvdel og vant tilbake ballen. Aleksander Hleb fant Diaby som kom på et løp bakfra og han skjøt hardt akkurat på rett side av stanga fra skrått hold.

José Reina burde nok dekket den lille luka og fått kroppen bak ballen.

- Vi startet veldig dårlig og gjorde flere feil. Men etter hvert fikk vi høyere tempo på ballen og vi var mer aggressive, sier Benitez.

- Arsenal spilte rett og slett skjorta av oss, sier Steven Gerrard til ITV1.

Arsene Wengers menn fortsatte å kjøre over Liverpool også etter dette, men etter hvert kom scouserne gradvis til hektene. Og etter halvtimen utliknet de ledelsen, da Sami Hyypiä headet en corner via stanga og i mål.

Han fintet bort Philippe Senderos og fikk gå opp helt alene. Slike sjanser takker ikke finnen nei til.

image: Avgjorde dramaet - på en av sine verste dager

Torres-mål nummer 29

Førsteomgangen var morsom og god. Etter pause virket spillerne preget av resultatet. Omgangen var ikke veldig gammel før det begynte å lukte ekstraomganger.

Liverpool hadde tidvis et godt press på Gunners, men de sleit med å spille seg til de store sjansene.

Men Fernando Torres var ikke spesielt lysten på en ekstra halvtime med fotball. Han ventet og ventet. Tålmodig. Og da sjansen kom, da hogg han til som en cobra.

Peter Crouch stusset et langt framspill videre til Torres, som med Senderos i ryggen vendte om og klinket ballen opp i krysset.

Dette var hans 29. mål for sesongen - på 41 kamper. Populariteten hans i Beatles-byen er nå på nivå med hjemmeheltene Steven Gerrard og Jamie Carragher.

Emmanuel Adebayor fikk en gedigen sjanse til å utlikne bare noen minutter seinere, men han bommet totalt alene med Reina. Spissen hadde god tid, men traff bare så vidt ballen på 16-metersstreken.

Arsenal slo tilbake

Togoleseren har slitt med å finne veien til nettmaskene i vinter, men gjorde ingen feil etter et fantastisk Theo Walcott-forarbeid seks minutter før slutt.

Den engelsk unggutten fikk ballen like utenfor egen 16 meter. Der startet showet. Han driblet og sprintet forbi halve Liverpool-laget, før han spilte ballen på tvers inn i feltet til Adebayor. Spissen bredsidet ballen i mål.

Men æren, den skal Walcott ha.

Liverpool ga imidlertid ikke opp, og de gikk rett i angrep. Ryan Babel dro seg inn i feltet, og gikk i bakken i en duell med Touré. Det så ut som Arsenal-spilleren bare prøvde å hoppe unna - og at Babel falt lett - men den svenske dommeren pekte likevel på krittmerket.

- Jeg prøvde meg innenfor feltet, men de stanset. Jeg fortjente straffesparket, sier Babel til ITV1.

Og i slike situasjoner har Liverpool rett mann.

Steven Gerrard var iskald og plasserte straffen opp mot krysset - og sendte dermed Liverpool til nok en semifinale - deres tredje på fire år. Og nok en gang skal de møte Chelsea.

- Dette var en av de verste kampene jeg har spilt i en Liverpool-drakt, men jeg var likevel trygg på å score, sier kapteinen.

To minutter på overtid gikk hele Anfield av hengslene, da Babel satte spikeren i kista og kontret inn 4-2.

- Vi ser ut til å alltid møte Chelsea i semifinalene. Forhåpentligvis vil resultatet går vår vei denne gangen også, sier Hyypiä til TV3.

ISKALD: Steven Gerrard scoret på straffe rett før slutt.
DEPPET: Arsenal-gutta var langt nede etter kvartfinale-tapet.
SPILTE STRÅLENDE: Arsenal spilte fantastisk i starten av kampen og Abou Diaby puttet etter bare 13 minutter.
HEADET INN 1-1: Sami Hyypiä, som nylig har skrevet ny kontrakt med Liverpool, headet inn utlikningen.
SCORET TIL SLUTT: Emmanuel Adebayor løp i offside etter offside - før han til slutt var rett plassert etter et soloraid fra Theo Walcott.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media