Avgjorde El Clásico etter VAR-drama

Veteranene Sergio Ramos og Luka Modric avgjorde El Clásico. Nå ligger Real Madrid seks poeng foran Barcelona.

AVGJORDE: Sergio Ramos ble matchvinner i El Clásico. Foto: REUTERS / Albert Gea / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Barcelona - Real Madrid 1-3 (1-1)

Det var noen spesielle rammer rundt El Clásico i ettermiddag. Begge lag har underprestert i sesongåpningen, og måtte derfor få en seier. I tillegg var det første El Clásico som ble spilt for tomme tribuner.

Og til tross for at Ansu Fati ble historisk med sin scoring, var det Real Madrid som kunne juble til slutt. Et straffespark som ble skaffet av Sergio Ramos og scoret på av samme mann avgjorde kampen.

Mot slutten satte Luka Modric punktum etter å ha kommet inn fra benken.

Pangstart

Etter bare fire minutter spilt ble Federico Valverde spilt igjennom av Karim Benzema. Valverde var alene med keeper og satte inn 1-0 for Real Madrid. Dermed fikk Barca en marerittstart.

Men ledelsen skulle ikke var lenge. Messi sendte en flott ball til venstreback Alba, som var på løp. Han sendte ballen inn til Ansu Fati (17), og satte inn 1-1 for Barcelona.

- Du verden hvordan han leverer i disse dager, utbrøt kommentator Magnar Kvalvik.

Det betyr at Fati er nå tidenes yngste målscorer i El Clásico.

Etter en litt stille periode bølget det voldsomt. Først fikk Messi en stor sjanse alene med Courtois som ble reddet. Like etter kom Real Madrid på motsatt banehalvdel, der Kroos var nære å sette 1-2 alene med Barca-keeper Neto.

Resten av omgangen ble relativt rolig, med bare noen mindre farligheter.

Scoring etter VAR-drama

Det var Real Madrid som hadde mest ball, noe som de også hadde i starten av andre omgang.

Det var Barcelona som skulle få den første sjansen etter hvilen. Nok en gang var Fati farlig frampå, og skuddet hans fra høyresiden snek seg utenfor Real Madrid-målet.

Et par minutter seinere fikk også Coutinho en gigantisk mulighet for Barca. Et innlegg fra Fati traff hans pannebrask, men headingen gikk like utenfor.

Men det var Real Madrid som skulle sette scoringen. For etter timen spilt gikk Ramos i bakken etter å ha blitt holdt i trøya av Clement Lenglet.

Først ble det ikke blåst, men etter en lang titt på VAR-skjermen, ble det dømt straffe. Ramos satte ballen sikkert i nettet bak Neto.

Real Madrid var nære å sette 3-1 da Kroos fikk to skudd på keeper i samme situasjon. Men keeper Neto var god, og holdt Barca inne i kampen.

3-1 skulle til slutt komme. Det var Neto som var ute på en liten bærtur, og Modric satte etter hvert ballen i nettet på åpent mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer