JUBELDAG: Marit Bjørgen sikret seg sprintseieren foran Ingvild Flugstad Østberg i går. 50 verdenscuppoeng og bonussekunder kan bli gull verdt, i kampen om verdenscup-trofeet.
Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix
JUBELDAG: Marit Bjørgen sikret seg sprintseieren foran Ingvild Flugstad Østberg i går. 50 verdenscuppoeng og bonussekunder kan bli gull verdt, i kampen om verdenscup-trofeet. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpixVis mer

Avgjorde på 11 år gamle ski

Det kan vise seg å bli gull verdt for Marit Bjørgen.

Følg skiathlon i vår Langrennstudio!

FALUN (Dagbladet): I går ble det helt avgjørende for utfallet. Marit gled fra Ingvild Flugstad Østberg i sprintfinalen og sikret seg seieren, 50 verdenscuppoeng og bonussekunder som kan bli gull verdt - bokstavelig talt - i kampen om verdenscup-trofeet.

Etter seieren i går, er Marit bare tre poeng bak Johaug i sammendraget, og har egentlig alt i egne hender. Fortsetter hun å gå like bra på ski i dag og i morgen som hun har gjort i det siste, vinner hun både touren og sammenlagtcupen.

- Nei, så enkelt er det ikke. Therese kan avgjøre det hun også. Jeg må ha klaff, jeg må ha dagsform og jeg må ha gode ski.

Akkurat skiene blir neppe noe stort problem. Etter godt over ti år i toppen har Marit Bjørgen samlet seg en imponerende skipark. Hun har gullpar for omtrent alle tenkelige fører og temperaturer.

Paret hun brukte i går har hun hatt siden 2003. Hun har vunnet VM-gull på det i Val di Fiemme, og det har gitt seire i Holmenkollen.

Skiene er så gamle at Fischer ikke vil at de skal bli fotografert. Designet er nemlig helt anderledes enn på dagens modeller.

- Det er helt klart et av de beste parene mine. Og på slikt føre som vi hadde i dag, fungerer det fantastisk, sier Marit.

- Hvor viktig er det å ha en så bred skipark?

- Det kan være gull verdt det, sier Marit.

Kanskje kan det også være direkte avgjørende når Bjørgen og Johaug gjør opp om verdenscupen i dag og i morgen.