Avgjorde slalåmcupen

- Når jeg ikke kan vinne sammenlagt, er slalåmcupen en god erstatning. Det bør være i orden nå, men jeg tar ingenting for gitt før det siste rennet er over. Men vinner jeg, blir det min første krystallkule på seks år, sier Kjetil Aamodt til Dagbladet.

Fjerdeplassen i gårsdagens kveldsrenn i Schladming var en skikkelig oppmuntring for Kjetil etter middels kjøring i Korea. Samtidig ble hans tøffeste konkurrent Matjaz Vrhovnic bare nummer 12, og forspranget økte til 80.

Fordi Kjetil går foran på andreplasser, må sloveneren vinne det siste rennet i Bormio samtidig som nordmannen ikke får poeng. Den teorien tror ikke engang Vrhovnic på.

- Jeg har alltid lært at man verken skal håpe eller tro, men vite. Men sjansen er stor, ikke minst fordi Matjaz Vrhovnic får problemer med å vinne i Italia. Fortsetter Mario Matt å kjøre slik som i går, kan han faktisk hjelpe meg til sammenlagtseier, sier Aamodt.

Seier betyr mye

Han vant cupen i super-G og storslalåm i 1993 og sammenlagt året etter. Slalåm og utfor er det eneste Kjetil Aamodt ikke har vunnet.

- Vinner jeg slalåmcupen i år, får jeg jobbe ekstra hardt med utfor neste sesong. En sammenlagtseier betyr fortsatt veldig mye.

Men krystallkula som Kjetil får etter Bormio-rennet får ingen hedersplass i stua hjemme hos Kjetil Aamodt.

- Jeg får ikke lov av kjæresten min å stille ut trofeene. Stine synes de er for stygge. Derfor spørs det om jeg ikke må lage et eget rom for premiene mine, ler Kjetil.

Mestret forholdene

Fortsatt har han teoretisk mulighet til å vinne verdenscupen sammenlagt. Avstanden fram til Hermann Maier er 360 poeng når fem renn gjenstår.

- Jeg anser den oppgaven som umulig.

MOT NY KRYSTALLKULE: Med fjerdeplass i Schladming sikret Kjetil Aamodt sammenlagtseieren i slalåmcupen.