Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avgjorde Super Bowl 35 sekunder før slutt

New York brøt seiersrekka til New England i en dramatisk finale.

New England Patriots var 35 sekunder fra en perfekt sesong, men det var New York Giants som vant Super Bowl 17-14 etter en av de mest dramatiske avslutninger noensinne.

I en til da skuffende finale dominert av forsvarene tok Patriots ledelsen 2.42 minutter før slutt og så ut til å bli første NFL-lag som har fullført en sesong med 19 strake seirer. Men Eli Manning og hans Giants-lag nektet å tape.

Mens sekundene tikket ubønnhørlig ned mot kampslutt førte Manning laget sitt 83 yards framover på 12 spill, og avsluttet med touchdownpasning til Plaxido Burress halvminuttet før slutt.

Det var samme Burress som forrige uke skapte bølger ved å spå at Giants ville vinne en knepen seier i en poengfattig finale.

- Dette er den beste følelsen man kan ha som idrettsmann, sa Burress mens han lot gledestårene trille.

- Men jeg håper de husker å gi forsvaret vårt æren. De spilte fantastisk.

Manning kopierte storebror Peyton som vant Super Bowl i fjor, og ble som ham kåret til finalens mest verdifulle spiller. Han har gjennomført fire nesten feilfri sluttspillkamper og svart kritikerne som lurte på om han noen gang ville bli mer enn en middels quarterback med tendens til å gjøre grove tabber.

Bradys ry er etter tre Super Bowl-seirer de siste sju årene bunnsolid, men han levde ikke opp til egen standard søndag. Han ble hardt presset av Giants-forsvaret og taklet det bare periodevis.
Knuste hjerter
Tom Petty and the Heartbreakers sto for pauseunderholdningen på University of Phoenix Stadium, men det var Giants som knuste hjerter. Patriots kunne tatt steget opp som tidenes lag i amerikansk fotball, men vil i stedet bli husket for å ha sviktet da det gjaldt.

Sesongens slager, en touchdownpasning fra Tom Brady til Randy Moss, så ut til å bli siste ord da Patriots tok ledelsen 14-10 snaut tre minutter før slutt. Det ville også blitt det om bare Asante Samuel hadde greid å fange ballen Manning feilpasset midt i fanget hans på det siste angrepet. Men ballen glapp, og det gjorde også plassen i idrettshistorien.

AVGJØRELSEN: Plaxido Burress tar imot en pasning fra Eli Manning og New York Giants vinner Super Bowl. Foto: EPA
AVGJØRELSEN: Plaxido Burress tar imot en pasning fra Eli Manning og New York Giants vinner Super Bowl. Foto: EPA Vis mer

Da Giants møtte Patriots i siste grunnserieomgang, ble det et offensivt fyrverkeri av en kamp der Brady og hans offensive hjelpere måtte ta fram sitt beste for å vende kampen og vinne 38-35. Søndag var det forsvarene som bestemte.


Stoppet


Begge lag scoret riktignok på sitt første angrep, først Giants tre poeng og så Patriots sju. Deretter var det stopp i mer enn to perioder. De to forsvarene «eide» plutselig sine motspillere, og verken Brady eller Manning evnet å sy sammen poenggivende angrep.

Tidlig i fjerde periode fikk Giants sving på angrepsspillet, og Eli Manning avsluttet med en kort touchdownpasning til David Tyree som ga ledelse 10-7.

Med kniven på strupen førte Brady laget sitt 80 yards over banen med presist og effektivt pasningsspill, før han avsluttet med touchdownpasning til Randy Moss fra 5 yards 2.42 minutter før slutt.

Dermed var det opp til Patriots-forsvaret å stoppe Manning og Giants en siste gang. Det greide de ikke. Det var Manning og hans menn som skrev historie søndag, med en av de største sensasjoner i Super Bowls historie.

(NTB)

JEVNT: Først 35 sekunder før slutt ble Super Bowl avgjort.
MATCHVINNEREN: Eli Manning ble kåret til finalens mest verdifulle spiller, slik hans storebror Peyton ble da Indianapolis Colts vant i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media