Ole Gunnar Solskjær

Avgjørelsen han kan komme til å angre

Ole Gunnar Solskjær har i løpet av de to siste åra kommet seg ut av alle kniper med Manchester United. Mot PSG gjorde han et valg som kan koste ham dyrt.

Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United – Paris Saint-Germain 1–3 (1–1)

MANCHESTER UNITEDS TAP for Paris Saint-Germain vil ikke bli husket for god fotball, Edinson Cavanis følsomme chip i tverrliggeren, eller de to kjempesjansene Anthony Martial misset fordi han ikke er den målscoreren Ole Gunnar Solskjær.

I notatene fra 1–3 denne kvelden, vil veldig mye handle om valget Ole Gunnar Solskjær gjorde i pausen.

Det dårligste valget han har tatt på to år.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har fått kritikk for det meste, blitt rundjult i media og har mer enn en gang vært erklært altfor for uerfaren for en klubb av Manchester Uniteds størrelse og kaliber. Hver gang har han bevist kritikerne feil, svart med resultater og vunnet seg ut av problemene.

Denne gangen, om Manchester United ikke får det resultatet de trenger i Leipzig tirsdag i neste uke (8. desember), vil mange mene det er Solskjærs pausevalg mot Paris Saint-Germain som sendte klubben ut av Champions League.

Det vil være vanskelig å være uenig i det.

FØR PAUSE MOT PSG er jeg rimelig sikker på at Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med at Manchester United ikke var blitt redusert til ti mann etter 23 minutter. Den neste uka er jeg ditto overbevist om at han nok vil stille spørsmål ved valget han tok i pausen. For Fred hang i en tynn tråd fra det øyeblikket han uklokt nok valgte å bruke panna til å dytte borti PSG's Daniel Paredes.

Der og da, midtveis i første omgang, var dommeren klok som lot nåde gå få rett.

Da kampleder Daniel Orsato hadde sett situasjonen et par ganger på video, dømte han etter den beste regelen av dem alle, sunn fornuft.

LIKEVEL, FRED VAR heldig. Under normale omstendigheter, og da tenker jeg på dommere flest, ville loven om voldsom opptreden sendt brasilianeren i garderoben. Men Freds handling var mer dum enn voldsom, og slik blir Daniel Orsatos gode avgjørelse til et forbilledlig eksempel til etterfølgelse.

Når han som får et lite dult i panna oppfører seg som om han er blitt skutt, lider fotballens omdømme mer enn spilleren.

Greit at Fred burde vært smartere enn som så, men Daniel Paredes burde definitivt også vært veldig mye klokere.

For ikke å snakke om Ole Gunnar Solskjærs valg.

Det bar med seg en risiko han aldri burde tatt.

MANCHESTER UNITED HADDE PSG der de ville ha dem da ballen for andre gang i kampen spratt franskmennenes vei innafor Uniteds 16-meter. Sånn ble det 1–2 mot spillets gang. Fordi PSG måtte vinne flyttet de fram mann og mus på en offensiv dødball, og kapitaliserte på det.

I en omgang styrt av glitrende Manchester United-kontringer scoret Paris Saint-Germain målet som snudde kampen.

I sekundene som fulgte, fordi Fred ville ta igjen det tapte, kom taklingen som sendte brasilianeren av banen.

DET ER IKKE etterpåklokskap å si at Ole Gunnar Solskjær burde forutsett et gult kort nummer to etter det som skjedde midtveis i første omgang. Utenfor Manchester Uniteds garderobe var det det pausepraten handlet om i TV-studioer verden rundt.

Det lå liksom i kortene, ikke minst fordi Fred allerede hadde sluppet unna med et nødskrik.

At en tøff takling til ville bety et gult kort nummer to, var den sikreste spådommen før andre omgang.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR så det annerledes og valgte å la Fred fortsette kampen. Det gjorde alt veldig mye vanskeligere fra det øyeblikket de ble redusert til ti mann.

Da Paris gjorde det Manchester United kan best, kontret inn 1–3 på overtid, var det umulig.

Får ikke Manchester United minst uavgjort i Leipzig vet jeg om mange som vil peke på Ole Gunnar Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer