Avgjørende assist for Zuccarello

Fortsetter suksessen i NHL.

LEVERER: Mats Zuccarello kom i poengprotokollen igjen i natt.Foto: SCANPIX/Bruce Bennett/Getty Images/AFP
LEVERER: Mats Zuccarello kom i poengprotokollen igjen i natt.Foto: SCANPIX/Bruce Bennett/Getty Images/AFPVis mer

Onsdag ble han matchvinner med et vidundermål i forlengningen mot Carolina Hurricanes, fredag scoret han det avgjørende straffeslaget i 3-2-seieren over Dallas Stars. Han har på kort tid spilt seg inn i Rangers-fansens hjerter.

Zuccarello spilte 14.30 minutter lørdag og hadde assist da Derek Stepan utlignet hjemmelagets ledelse snaut halvveis i 2. periode. Sean Avery scoret vinnermålet noen minutter senere, og Rangers slo St Louis Blues i ordinær kamptid for første gang på over ti år.

Rangers tok sin tredje strake seier og er oppe i 31 poeng på borteis. Det er best i ligaen. Totalt er Rangers femte best i Eastern Conference, fire poeng bak Philadelphia Phillies som er best.

Zuccarello var på isen da Brad Winchester ga Blues ledelsen og endte med null i pluss/minus-statistikken.

- Vi var ikke på topp i dag. Spillerne våre er trøtte og medtatt, men de sto på og kjempet hele veien. Det er slik vi er, og det er slik vi må fortsette, sa Rangers-trener John Tortorella til nhl.com.

Skryt Etter fredagens kamp i Texas skrøt Tortorella uhemmet av Zuccarello etter den frekke straffen som avgjorde kampen.

- Det var bra greier. Ingen nerver. Han gjorde bare jobben. Helt strålende, sa han.

- Jeg prøvde bare å gjøre en rask finte og avslutte fort. Det var et fint mål, sa Zuccarello selv.

Rangers-keeper Henrik Lundqvist var ikke overrasket.

- Under treningsleiren vår gjorde han det hele tiden. Han scoret en masse mål på meg under trening, og det var frustrerende. Han har en lang kølle, men han beveger den lynraskt og får deg ut av posisjon. Han er teknisk veldig god, sa svensken.

Keeperne er en viktig del av Rangers-suksessen. Mens Lundqvist var god fredag, storspilte Martin Biron lørdag og reddet 24 av 25 skudd.

Vant toppkampen Vancouver Canucks, som har ligaens beste statistikk, måtte lørdag tåle sitt første tap på ni kamper. Detroit Red Wings vant dagens toppkamp 2-1 etter straffeslag og er dermed bare poenget bak Canucks som toer i Western Conference og hele NHL.

Keeper Jimmy Howard storspilte både i kampen og i straffeslagkonkurransen, og Jiri Hudler satte inn den avgjørende straffen.

Montreal Canadiens vendte 0-2 til seier 3-2 over Boston Bruins i sin 3000. hjemmekamp i NHL. Vertene reduserte med et skudd som endret retning på en forsvarer og utlignet da Brian Gionta styrte pucken i mål med skøyten. Max Pacioretty ble matchvinner i forlengningen.

Jonas Holøs var ikke i troppen da Colorado Avalanche tapte 3-4 hjemme for New York Islanders etter forlengning.

(NTB)