GODE MULIGHETER: John Carew hadde et par ok sjanser mot John Terrys Chelsea, men det blir ingen ny finale på Aston Villa. Foto: AP
GODE MULIGHETER: John Carew hadde et par ok sjanser mot John Terrys Chelsea, men det blir ingen ny finale på Aston Villa. Foto: APVis mer

- Avgjørende at vi ikke får den straffa

Carew mener Villa nok en gang ble snytt på Wembley.

|||OSLO/LONDON (Dagbladet): Aston Villa - Chelsea 0-3, semifinale i FA-cupen.

For to uker siden reiste Aston Villa hjem fra London etter å ha tapt hele 7-1 for Chelsea i serien, i en kamp hvor Frank Lampard scoret fire ganger.

Det ble «bare» tre scoringer i kveld, men for Chelsea var dette en fest god nok som noen.

Londonerne drømmer om å vinne The Double for første gang - noe som fortsatt er innen rekkevidde for serielederne.

- FA-cupen betyr veldig mye for oss og det er en ære å få spille på et stadion som denne. Jeg var litt uheldig et par ganger før scoringen min, og den tredje muligheten kom ganske uventet på meg, men det ble jo mål, sier Didier Drogva til ITV.

- Snytt igjenDa Aston Villa spilte ligacupfinale mot Manchester United i februar, burde Nemanja Vidic vært utvist i åpningsminuttene, men dommeren nøyde seg med straffespark til Villa — og lot serberen fortsette.

Etter et kvarter mot Chelsea ble Gabriel Agbonlahor lagt i bakken av John Obi Mikel. Aston Villa-spilleren holdt først Mikel i trøya, og kunne blitt avblåst for det. Men langt mer opplagt var det at han selv ble utsatt for en forseelse som skulle gitt straffe.

- Uten tvil et avgjørende øyeblikk for kampen, og uten tvil straffespark, sier John Carew når han møter Dagbladet en etasje under Wembleys pinlig dårlige gressmatte.

- Det ser ut til at vi får avgjørelser imot som du må ha på din side for å vinne mot lag som Manchester United og Chelsea på Wembley. Har du ikke de marginene blir det nesten umulig, for da vil det vippe mot deg til slutt.

- Jeg står nært, rett bak Gabby. Han ville ikke falt hvis han kunne skutt der. Det var fem meter fra mål. Han ville scoret.

- Tror du er tilfeldig at de to lagene får dommerne med seg?

- Nei, jeg tror ikke det. Men jeg vet ikke hvorfor det blir sånn. Av en eller grunn er det bare vanskelig å få det du fortjener mot disse lagene.

Ingen festforestilling
Førsteomgangen på Wembley var ingen stor festforestilling, og vi ble stort sett servert halvsjanser.

FØLTE SEG SNUTT: Gabriel Agbonlahor ville ha straffe etter denne situasjonen med John Obi Mikel Foto: REUTERS
FØLTE SEG SNUTT: Gabriel Agbonlahor ville ha straffe etter denne situasjonen med John Obi Mikel Foto: REUTERS Vis mer

Gabriel Agbonlahor mente seg snytt for straffe etter 16 minutter, og det er lett å være enig med ham. Han holdt John Obi Mikel litt i trøya i feltet, men slapp og ble ikke avblåst av dommeren. Tideler etter ble han lagt i bakken av den tidligere Lyn-spilleren, og det var klart kontakt mellom dem.

Dommer Howard Webb holdt derimot fløyta unna leppene.

John Carew kunne satt pannebrasken på et innlegg etter en drøy halvtime, hadde det ikke vært for at John Terry klarte å få panneluggen på ballen og stusse den ut av feltet.

Wembley-gresset har fått massiv kritikk denne sesongen, og heller ikke nå ser det bra ut. Matta er nylagt igjen, men ved flere anledninger skled spillerne uten grunn.

Villa åpnet seg
Det skjedde ikke så mye innledningsvis i den andre omgangen heller, men Carew - som før denne kampen hadde ni mål på de ni siste - var nær nok en gang. Han stusset en corner bakover i feltet etter et hjørnespark, men avslutningen gikk like utenfor.

Midtveis løsnet det foran mål - for Chelsea. John Terry fyrte løs fra 16 meter etter en corner, og Didier Drogba sto helt alene på femmeteren. Han styrte enkelt inn ledermålet.

Villa maktet ikke å slå tilbake etter dette, og de virket slitne mot slutten av kampen.

Minuttet før ordinær tid var omme bredsidet Florent Malouda inn spikeren i kista. Fire minutter inn i overtida sørget Frank Lampard for at Chelsea vant med tre mål.

Carew mener Aston Villa bød Chelsea på mer kamp enn 0-3 tilsier.

- De scorer to mot slutten, men det gir ikke et helt riktig bilde av kampen. Vi jager utlikning, er litt slitne, og må gå fram. Da åpner det seg bak, sier han til Dagbladet.

Dermed blir det ingen ny Wembley-tur på Carew & Co. De tapte ligacupfinalen for Manchester United tidligere denne sesongen, men det blir ingen ny finale på dem i år.

I morgen blir det klart om Chelsea skal møte Tottenham eller Portsmouth i 15. mai-finalen.

PS! John Terry fikk dårlige nyheter før kampen. Faren Ted er tiltalt for salg av kokain og han må møte i retten 13. mai.

ENKELT MÅL: Didier Drogba fikk stå helt alene på femmeteren da han scoret førstemålet til Chelsea. Foto: EPA
ENKELT MÅL: Didier Drogba fikk stå helt alene på femmeteren da han scoret førstemålet til Chelsea. Foto: EPA Vis mer