Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avgjørende duell for Mourinho: - Det vil være dumt å ta det skrittet å sparke ham

Møter Porto i kveld.

LEVER FARLIG?: Med elleve tap så langt i sesongen er Chelsea-manager José Mourinho hardt presset. Onsdag skal han prøve å berge sesongen mot sin gamle klubb Porto i mesterligaen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
LEVER FARLIG?: Med elleve tap så langt i sesongen er Chelsea-manager José Mourinho hardt presset. Onsdag skal han prøve å berge sesongen mot sin gamle klubb Porto i mesterligaen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

Med elleve tap så langt i sesongen er Chelsea-manager José Mourinho hardt presset. Onsdag skal han prøve å berge sesongen mot sin gamle klubb Porto i mesterligaen.

Lørdagens overraskende 0-1-tap hjemme mot lille Bournemouth plasserte Chelsea kun to poeng over nedrykksstreken.

Nå rapporteres det om at Chelsea-eier Roman Abramovitsjs tålmodighet begynner å bli tynnslitt etter klubbens verste sesongstart i hans 12 år som eier.

Onsdagens hjemmekamp mot Porto i mesterligaen ryktes derfor å være helt avgjørende for Mourinhos videre karriere i klubben. Der trenger klubben uavgjort for å være sikret avansement.

Stor kamp - Chelsea eller Porto - en ryker ut. Det er en stor kamp, sa Mourinho ifølge nyhetsbyrået AFP.

Dynamo Kiev ligger to poeng bak Chelsea og Porto, som har like mange poeng, men Porto ligger foran London-klubben på innbyrdes oppgjør.

Dynamo Kiev møter Maccabi Tel Aviv, som ikke har fått poeng så langt i gruppespillet. Feiler Kiev der, vil Chelsea ta seg videre selv med tap mot Porto. Det er ikke videre sannsynlig, så Mourinhos menn må belage seg på å ta poeng mot portugiserne.

Mourinho vant mesterligaen med Porto i 2004. Nå kan klubben være avgjørende i om manageren får fortsette i sin andre periode i Chelsea.

Støtter Mourinho Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson mener Abramovitsj bør ignorere kritikken Mourinho og klubben har fått i høst.

- Han (Abramovitsj) har sparket så mange trenere de siste ti årene at jeg er sikker på at han har lært av det, sa managerlegenden ifølge Daily Telegraph.

- Det vil være dumt å ta det skrittet å sparke ham, la han til.

For første gang i høst uttalte Mourinho lørdag at det er usannsynlig at klubben vil havne på 4.-plassen som sikrer mesterligakvalifisering neste år.

For øyeblikket er det 14 poeng opp til den plassen - tre kamper før serien er halvspilt.

Måltørke Chelsea har scoret ett mål på de fire siste Premier League-kampene. Det kom fra Diego Costa mot Norwich. Han har vært benket i de to siste seriekampene.

- Vi scoret ikke mot Stoke, og ikke mot Tottenham. Vi scoret ett mål og vant mot Norwich. Det er vanskelig for oss å score mål, sa Mourinho.

- Å score mål handler mye om individualister. Å skape sjanser er kollektivt, men å avslutte er veldig individuelt. For øyeblikket har vi ikke det, la han til.

Porto kommer til London med 2-1-seier mot Pacos Ferreira på lørdag. De har ikke tapt i den portugisiske serien på 12 kamper.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media