- Avgjøres neste uke

Fotballpresident Lise Klaveness (41) bekrefter at NFF for alvor nærmer seg en avgjørelse rundt hvem som skal bli ny sjef for kvinnelandslaget.

SKAL ANSETTE: Fotballpresident Lise Klaveness jakter Norges nye landslagssjef for kvinner. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKAL ANSETTE: Fotballpresident Lise Klaveness jakter Norges nye landslagssjef for kvinner. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun går for første gang ut med et konkret tidsperspektiv rundt en ansettelse. En ny landslagssjef kan være på plass allerede neste uke, bekrefter Klaveness til Dagbladet torsdag formiddag.

- Vi arbeider med å få på plass nytt trenerteam til A-landslaget vårt som også kan lede laget i VM-kvalikkampene i september. Vi kommer snart i mål og sikter mot å kunne offentliggjøre en beslutning mot slutten av neste uke, forklarer Klaveness.

Jobben som landslagssjef for kvinnene står som kjent ledig, etter at Martin Sjögrens avgang nylig ble annonsert.

Det skjedde etter at Norge leverte det som vanskelig kan omtales som noe annet enn en fiasko i Europamesterskapet. Sjögrens mannskap ble på forhånd meldt som en medaljekandidat, men røk ut allerede i gruppespillet etter blant annet et pinlig 0-8-tap for vertsnasjonen England.

- BRUTALT: Landslagsspiller Ada Hegerberg kommenterer skandaletapet mot England i fotball-EM. Video: NTB Vis mer

Het kandidat

Hege Riise meldes som den kanskje heteste kandidaten til å erstatte Sjögren. Den tidligere landslagsprofilen Riise er i dag sjef for J19-landslaget, som nylig tok seg til EM-finale.

SNAKKER SAMMEN: Fotballpresident Lise Klaveness (t.h.) og Hege Riise under en pressekonferanse på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / NTB
SNAKKER SAMMEN: Fotballpresident Lise Klaveness (t.h.) og Hege Riise under en pressekonferanse på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Klaveness ønsker ikke å kommentere konkrete navn eller videre detaljer i prosessen rundt ansettelsen.

- Jeg har ikke noe mer info. Alt dette arbeidet holdes internt til vi beslutter, melder hun.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med Hege Riise.

I september spiller Norge VM-kvalikkamper mot Belgia og Albania. Etter sju spilte kamper topper de norske jentene gruppe F foran nevnte Belgia, Polen, i tillegg til Albania, Kosovo og Armenia.

Er ikke i tvil

Fotballekspert Ivar Hoff uttalte til Dagbladet tidligere i juli at NFF bør overlate Norge-skuta til nettopp Hege Riise.

- Hun har bevist at det er hun som er Norges landslagssjef på sikt.

- Hva gjør at du vil du ha inn akkurat henne?

EKSPERT: Ivar Hoff vil ha Hege Riise som ny landslagssjef for kvinnene. Foto: Nina Hansen
EKSPERT: Ivar Hoff vil ha Hege Riise som ny landslagssjef for kvinnene. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Se hva hun har gjort internasjonalt, først som spiller. Ble kåret til den beste spilleren under VM i Sverige på midten av 1990-tallet, jeg var der og jobbet for NRK Radio og fulgte henne. Jeg fulgte henne i Lillestrøm der hun har vært trener og renset det som var av sølvtøy i cup og serie i mange år, forklarte Hoff.

Han fortsatte:

- Hun har vært assistenttrener for USA, vikarierte for det engelske landslaget under OL da treneren der ikke kunne være med, og hun var bare noen sekunder fra ekstraomganger i finalen med U19-landslaget. Hun har en merittliste som ingen annen, også er hun et fantastisk flott menneske.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer