Avgjøres Tippeligaen i dag?

Flere viktige kamper fra klokka 18.00. Les siste nytt om lagene.

(Dagbladet.no): Aalesund, Vålerenga og Start er bare tre av lagene som spiller svært viktige kamper i dag. Seier og tap kan være forskjellen på gull og sølv eller nedrykk og fornyet kontrakt.

Dagbladet.no følger kampene fra klokka 18.00, her kan du lese siste nytt om alle lagene.

Bodø/Glimt-Fredrikstad

Søndag klokka 18.00

Bodø/Glimt: Roy Miller og Cato Hansen er skadet, mens Kristoffer Paulsen er utestengt.

- Vi har vært inne i en god periode i hele høst og vi har begynt å score mål. Vi vet vi er et bunnlag, men vi er et bunnlag med sjøltillit, sier trener Ola Haldorsen.

Fredrikstad: Simen Brenne fikk gult kort i kampen mot Aalesund, og må stå over. Det irriterer trener Egil «Drillo» Olsen.

- Jeg har sett situasjonen ti ganger, og det skulle ikke engang vært frispark. Simen er kanskje vår viktigste spiller, og det er kjedelig å miste han, sier den tidligere landslagssjef.

I tillegg til Brenne er keeper Alexander Lund Hansen ute med skade. Mer usikkerhet er det rundt Martin Wiig og Brian West, som kommer til testes nærmere kampstart.

Drillo skal nå dele treneransvaret i Fredrikstad med Knut Thorbjørn Eggen. Han mener forskjellen ikke blir merkbar.

- Jeg ser ikke helt hva som blir forskjellen fra før, den blir i så fall bare kosmetisk. Det eneste jeg merker er at jeg får med meg Knut Thorbjørn på et par ekstra treninger. Han blir hos oss istedenfor å dra til Madrid for å kommentere Rosenborgs Champions League-kamp og skal heller ikke kommentere landskampen mot Hviterussland. Bortsett fra det tror jeg ikke det blir noen endringer.

Ham-Kam - Rosenborg

Søndag klokka 18.00

Ham-Kam: Olawasegun Abiodun og Glenn Leif Ståhl er fortsatt på Kammas skadeliste. Ellers kan Ståle Solbakken stille med sitt beste mannskap mot Rosenborg, som slo Odd Grenland hele 6-0 sist helg.

- Det ser ut til i at de har fått tilbake rytmen i spillet. Likevel må vi spille som vi pleier, vi kan ikke legge opp spillet vårt etter Rosenborgs stil, sier trener Solbakken.

Rosenborg: Espen Johnsen fikk en vridning i kneet på trening fredag og spiller ikke. Ifølge oppmann Gert Øien, er det ellers bare Robbie Russel som er skadet og ikke kan være med mot Ham-Kam. Rosenborg har heller ingen suspensjoner.

Tromsø - Start

Søndag klokka 18.00

Tromsø: Morten Pedersen og Patrice Bernier ventes å være klar, til tross for at begge pådro seg smeller mot Galatasaray torsdag, melder NTB.

Start: Johannes Hardarson pådro seg gult kort i kampen mot Vålerenga, og må stå over søndagens kamp. Ben Wright er skadet.

Molde - Odd Grenland

Søndag klokka 18.00:

Molde: John Andreas Husøy fikk gult kort mot Glimt sist helg, og må stå over mot Odd. I tillegg er Thomas Mork ute av troppen med sjukdom.

Molde-trener Bo Johansson tror det blir en jevn kamp.

- Vi slo dem 2-1 i kvartfinalen i cupen, men vi var ikke bedre enn Odd. Det var en veldig jevn kamp, og det tror jeg det blir nå også. I Bodø spilte vi elendig, men etter en god treningsuke tror jeg vi kan reise oss igjen, sier svensken.

Odd Grenland: Torjus Hansén er ute, ellers har trener Arne Sandstø en frisk tropp å plukke spillere fra.

- Mot Rosenborg (6-0-tap) sist helg kollapset vi totalt. På forhånd snakket vi om at vi var nødt til å heve oss flere hakk for å få poeng i den kampen, men klarte det ikke, sier Sandstø, som har tro på en bedre forestilling i Molde.

- Den siste uka har vi trent bra, og en spiller som Jan Tore Amundsen har vært i veldig god form. Den siste tiden har vi vært nøye på at de som skal inn på laget etter skade, må ha trent skikkelig først. Det har gitt resultater, sier Sandstø.

Aalesund - Lillestrøm

Søndag klokka 18.00

Aalesund: Aalesund overrasket stort og vant 4-1 borte mot Fredrikstad i forrige runde. Likevel ligger de sist på tabellen, og trenger tre poeng. Ifølge NTB er Joakim Austnes den eneste som ikke er aktuell for kampen av AaFK-spillerne.

Lillestrøm: Lillestrøm er også svært lystne på tre poeng. De har like mange poeng som Lyn og Viking, og kjemper om tredjeplassen. Michael Mifsud er ute for sesongen, ellers kan trener Uwe Rösler plukke fritt fra troppen sin.

- Jeg tror ikke på uavgjort i denne kampen. Med seieren mot Fredrikstad har Aalesund en mulighet til å holde seg i Tippeligaen, og dette er en kamp som ett av lagene kommer til å vinne og begge kommer til å angripe, sier Rösler.

Han mener hjemmetapet mot Tromsø sist skyldes at spillerne var slitne.

- Det ble for mange kamper på kort tid for oss. Vi gjorde noen avgjørende feil fordi vi var slitne både i hodet og i beina, sier tyskeren.

Vålerenga - Lyn

Søndag klokka 20.05

Vålerenga: Tom Henning Hovi (skade) og Steffen Iversen (karantene) er de eneste spillerne som er uaktuelle mot Lyn. - Freddy (dos Santos) spilte en halvtime mot Steaua, trente for fullt fredag og er aktuell til Lyn-kampen. Vi har slitt med å slå Lyn og har i tillegg mye å hevne i denne kampen. Vi trenger tre poeng i denne kampen for å henge med i gullkampen, sier trener Kjetil Rekdal.

Lyn: Bjarne Ingebretsen er skadet, mens Daniel Theorin og Kevin Larsen er suspenderte til lokaloppgjøret på Ullevaal. Lyn-trener Henning Berg vil ikke røpe om John Obi Mikel blir med mot Vålerenga.

- Det vil jeg ikke si noe om nå. Det blir en spennende kamp mot Vålerenga, det er alltid bra med lokaloppgjør. At begge lagene gjør det bra, øker fotballinteressen i Oslo. I lokaloppgjør har uansett ikke form og tabell noe å si. Ingen er favoritt på forhånd, sier Henning Berg.

Brann - Viking


Mandag klokka 19.00

Brann: Brann mangler flere sentrale spillere. Cato Guntveit, Olafur Bjarnason, Bengt Sæternes, Fredrik Klock, Trond Fredrik Ludvigsen og Martin Andresen er alle ute.

- Vestlandsderbyet mot Viking er alltid spennende. For vår del tenker vi mest på poengene. Uten seier her, blir det vanskelig å ta en plass i Royal League, sier trener Mons Ivar Mjelde.

Viking: Roy Hodgson har ingen spillere skadet tre dager før kamp.

- Jeg blir overrasket hvis det er noe alvorlig med noen, sier Hodgson.

- Dette er en viktig kamp for oss fordi vi fortsatt kan bli blant de tre beste. Dessuten er dette et lokaloppgjør mellom to lag med mange supportere. Det blir nok 17 000 tilskuere, sier engelskmannen.

SPILLER IKKE: Vålerengas Steffen Iversen
I FORM: Odds Jan Tore Amundsen
SPILLER HAN? Lyns John Obi Mikel.