ULIKHETER: Sebastian Foss Solevåg (til venstre) sier at man må være helt i verdenseliten om alpint er noe man skal tjene gode penger på. Her fra lagkonkurransen på tirsdag.Foto Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
ULIKHETER: Sebastian Foss Solevåg (til venstre) sier at man må være helt i verdenseliten om alpint er noe man skal tjene gode penger på. Her fra lagkonkurransen på tirsdag.Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Avhengig av resultater: - Må være topp ti i verden for å få godt betalt

Slalåm i kveld.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Når slalåmgutta i kveld skal avslutte mesterskapet i idylliske Beaver Creek, er det hele fire norske løpere på startstreken.

En av dem er Sebastian Foss Solevåg fra Ålesund.

Økonomisk sprik 23-åringen har for alvor slått igjennom denne sesongen, og noterte seg for karrierens første pallplassering da han ble nummer tre i Zagreb like etter nyttår.

Selv mener han at det ikke er utenkelig å gjenta den bragden.

- Slalåmformen er bra. Jeg har full kontroll på den, så nå gjelder det bare å få til to gode omganger. Det føler jeg selv bare at jeg har fått til én gang i år og da kom jeg på pallen så jeg vet det er innenfor rekkevidde, sier Solevåg.

Og resultater er noe han er avhengig av for at ting i det hele tatt skal gå rundt.

- Man får litt lønn av forbundet, men man må få bonuser også for å leve. I alpint må man være topp ti i verden for å få godt betalt. Det er ikke mange andre idretter hvor det er så stort sprik mellom best og nest best på økonomien, sier han.
 
- Gøy å være med Selv om Solevåg drømmer om en plass på pallen, er han klar på at det er et fryktelig sterkt felt han skal kjempe mot i kveld.

- Det har nesten aldri vært et jevnere startfelt. Det er veldig gøy å kunne være en del av det, sier han.

I likhet med de fleste andre trekker han også fram Marcel Hirscher som kanskje den største favoritten, men mener Henrik Kristoffersen og Felix Neureuther også må regnes med.

- Det har vært seks forskjellige vinnere så langt denne sesongen så det er veldig åpent, men jeg tror det kommer til å stå mellom dem til slutt. De har vært de jevneste, sier han.

Guttas slalåmrenn starter klokka 18.15.