Avhengig av smertestillende

Norges tennisess Christian Ruud (26) må dytte i seg smertestillende tabletter mot en vond skulder for å kunne spille tennis. Til slutt sa kroppen stopp.

- I perioder har jeg følt meg veldig slapp og uvel. Kroppen har nok reagert på forbruket av smertestillende tabletter. Nå har jeg gått ned på dosene, sier Christian Ruud til Dagbladet.

Men uten smertestillende er Norges beste tennisspiller ikke i stand til å spille.

I går inntok han to svake tabletter før Davis Cup-kampen mot marokkaneren Hicham Arazi i Oslo - som etter 3-1 i games til Arazi ble utsatt til i dag da på grunn av regn.

- Tablettene er nok ikke så lurt i lengden. Jeg lurer jo bare min egen smerte. Til slutt kan skulderen bli helt ødelagt, sier en bekymret Christian Ruud.

Stått over fire turneringer

Problemene oppsto i månedskiftet februar/mars i år. Økte doser med servetrening utviklet seg til slitasje i skulderen.

Siden har Norges beste tennisspiller vært avhengig av smertestillende tabletter. Likevel har problemene vært så store at nordmannen som er nummer 45 på ATP-lista har stått over fire turneringer på grunn av skaden.

Dårlig serve

- Jeg er nødt til å bli en bedre server for å kunne spille meg inn blant de 20 beste i verden. Det tok jeg konsekvensen av før sesongen. Dessverre har det i stedet skapt problemer for meg, sier Ruud.

Selv med smertestillende klarer han bare å dra til skikkelig i hver fjerde serve i snitt.

- I selve spillet klarer jeg nok å yte opp mot 80-90 prosent. Men det er ikke nok.

Sannsynligvis legger han seg på operasjonsbordet i september for å få slipt bort en del i skulderen. Med tre måneders konkurransefravær forventer Ruud å ramle rundt 60-70 plasser nedover på ATP-lista.

- Det er selvsagt ikke noe positivt. Men for å bli kvitt problemene og bli en bedre server er jeg nok avhengig av en operasjon. Da får jeg heller tåle veien tilbake blir lang, sier Christian Ruud.