- Avhengige av Andresen og Helstad

Brann håper på friskmeldte stjerner.

(Dagbladet.no): Brann slapp unna Bayern München og de største klubbene i dagens trekning, og møter belgiske Brügge i første runde i UEFA-cupen.

- Vi synes det var positivt, Brügge var et lag vi kunne tenkt oss å få på forhånd. Vi kjenner fotballkulturen, og det er en lett reisevei, sier sportsdirektør Roald Bruun-Hansen

Han tror laget har en god mulighet.

- De er en større klubb en Brann, men ikke så mye større at vi ikke kan slå dem på en god dag, .

Stor høst

Det er resultatet i de to kampene mot belgierne som vil avgjøre om bergenserne får spille gruppespill. Om de lykkes, vil det bli en travel høst, med mange høydepunkter.

Brann-lederen ser på det som en positiv bonus, og frykter ikke at store europacupkvelder kan trekke oppmerksomheten bort fra en viktig tippeligainnspurt.

- Vi ser dette som stimulerende og motiverende, ikke som noe som tar krefter og oppmerksomhet.

JUBELHØST? Thorstein Helstad og Martin Andresen blir viktige brikker i spillet om en plass i gruppespillet. Bengt Sæternes (i midten) er borte. Foto: SCANPIX
JUBELHØST? Thorstein Helstad og Martin Andresen blir viktige brikker i spillet om en plass i gruppespillet. Bengt Sæternes (i midten) er borte. Foto: SCANPIX Vis mer

Trenger toppene

Skal laget hevde seg, sier Bruun-Hansen at klubbens stjernespillere må holde seg friske. Da er det en utfordring at både toppscorer Thorstein Helstad og kaptein Martin Andresen har slitt med skade den siste tida.

Begge måtte stå over returkampen mot Suduva torsdag, men Helstad skal i hvertfall være klar til helgas møte med tabelljumbo Sandefjord. Han gjennomførte trening uten problemer i dag.

Det gleder sportssjefen.

- Suksess ute avhenger at det beste laget er friskt, og at de beste spillerne er klare. Vi er avhengige av at Martin, Thorstein og resten av sentrallinja er med.

Den gode trekningen betyr uansett ikke noe for spillerstallen, selv om det er et halvt døgn igjen av overgangsvinduet.


- Nei, vi er godt fornøyd med stallen, og det har ingen ting å si.

- Avhengige av Andresen og Helstad
CUPVINNERE Brügge vant den belgiske cupen i fjor, med seier over Standard Liege i finalen. Her feirer Stijn Stijnen og Gaetan Engelberg med trener Cedomir Janevski.