VIKTIG: Norges landslag i håndball er to forskjellige ting med og uten Steinar Ege i mål.
Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
VIKTIG: Norges landslag i håndball er to forskjellige ting med og uten Steinar Ege i mål. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

- Avhengige av at Ege er bra

Norge tapte for Sverige uten «nummer 1» mellom stengene.

|||

(Dagbladet): Norge - Sverige 28-32.

De norske håndballgutta tapte for Sverige i den siste treningskampen foran EM i Østerrike.

Norge slet til tider med uttellingen i angrep, og spesielt i annen omgang ble det for mange bomskudd for Robert Hedins utvalgte.

Svakt overtallsspill tillot også at Sverige kunne dra ifra etter å ha ligget bak med 13-15 til pause, og det hjalp heller ikke at de norske «reservemålvaktene» ikke maktet å fylle tomrommet etter førstekeeper Steinar Ege, som ble byttet ut tidlig.

- Det var tidvis bra. Men den store forskjellen er målvaktsspillet. Sverige vinner på målvaktspillet, sier landslagstrener Robert Hedin.

Steinar Ege har vært syk de siste dagene - og det var derfor enighet om at han maks skulle spille 30 min i dag. Det ble drøye 24 minutter.

Og da Norges førstekeeper gikk av banen for godt i kampen ledet hjemmelaget 12-9. Og verken andrekeeper Ole Erevik eller Magnus Dahl hadde noen god dag.

- Ege har vært nummer 1 lenge. Vi er avhengig av at han er bra, sier Frank Løke.

Ege fikk først i seg mat i går kveld etter å ha slitt med hodesmerter i et par dager. Sørlendingen har slitt med migreneplager også tidligere et par ganger.

- Jeg var heldig som fikk det i går. Og ikke til uka, sier Ege til Dagbladet.

Norge møter Kroatia i første EM-kamp på tirsdag i Graz.

Dette var kanskje en vekker.