Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cristiano Ronaldo i avhør

Avhørt: - Vitne og offer

Portugisisk politi har avhørt Cristiano Ronaldo som vitne i en del av etterforskningen av Football Leaks-hackeren Rui Pinto.

AVHØR: Cristiano Ronaldo har vært i avhør hos portugisisk politi. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / NTB Scanpix
AVHØR: Cristiano Ronaldo har vært i avhør hos portugisisk politi. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Diario de Noticias melder at fotballstjernen ble avhørt som «vitne og offer». Avhøret skal ha skjedd i forbindelse med avslutningen av nasjonsligaen, som fant sted i Portugal i begynnelsen av juni.

Politiet har ikke besvart henvendelsene til nyhetsbyrået AFP om ytterligere detaljer.

Juventus-spilleren var et av hovedmålene til den portugisiske hackeren Rui Pinto. Datalekkasjen Football Leaks avslørte at Ronaldo hadde unndratt skatt i Spania. Han erklærte seg skyldig for å slippe å sone i fengsel og mottok en bot på 183 millioner kroner.

I tillegg ble det avdekket voldtektsanklager mot superstjernen. Voldtekten skal angivelig ha skjedd i Las Vegas i 2009. Kvinnen har anmeldt fotballspilleren.

Varsler eller kriminell?

I mars ble Pinto utlevert fra Ungarn til Portugal. Hans advokater kaller Pinto «en meget viktig varsler».

Portugisiske myndigheter mistenker at Pinto har brutt seg inn i datasystemene til staten Portugal, fotballklubben Sporting Lisboa og hedgefondet Doyen Sports for deretter å offentliggjøre dokumentene.

Football Leaks fikk tak i millioner av dokumenterer som antydet korrupsjon i europeisk fotball. Dokumentene ble tilbudt medier i en lang rekke land, og flere prominente navn er blitt felt av dokumentene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling