Spania - Norge, kl. 20.45

Avis: - En dårlig spøk

Storavisa El Mundo: - Martin Ødegaard skulle overta for Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Hans kandidatur som etterfølger er blitt en dårlig spøk.

KLAR TIL KAMP: Martin Ødegaard og Norge møter Spania i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLAR TIL KAMP: Martin Ødegaard og Norge møter Spania i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Spania - Norge, på TV 2 kl. 20.45

VALENCIA (Dagbladet): Martin Ødegaard (20) og Norge forbereder storkampen mot Spania i EM-kvalifiseringen i kveld. Rundt 35.000 tilskuere er ventet på Estadio Mestalla i Valencia. Om Ødegaard starter eller ikke gjenstår å se.

Spanske aviser har lørdag mange artikler om kampen. Og mye av det som skrives om Norge omhandler Ødegaard. Ikke rart, all den tid han er 20 år og har kontrakt med Real Madrid.

I OVERSKRIFTENE: Slik presenterer El Mundo artikkelen med Martin Ødegaard i lørdagsavisa.
I OVERSKRIFTENE: Slik presenterer El Mundo artikkelen med Martin Ødegaard i lørdagsavisa. Vis mer

Omkvedet og gjennomgangsmelodien er at unggutten har tatt store steg på utlån til nederlandske Vitesse denne sesongen. Men ifølge den nest største papiravisa i Spania - El Mundo - vet fortsatt ikke den gjennomsnittlige Real Madrid-supporter hvordan Ødegaard gjør det.

I en større artikkel lørdag drar avisa linjer tilbake til januar 2015, da Ødegaard gikk fra Strømsgodset til Real Madrid.

Det heter:

- I den kollektive fantasien til Real Madrid i 2015, skulle Martin Ødegaard bli den store stjerna det neste tiåret. Han var spilleren som skulle overta for Cristiano Ronaldo når stråleglansen til portugiseren forsvant.

- Fire år og to måneder seinere vet den gjennomsnittlige Real Madrid-supporter ennå ikke hvordan Ødegaard spiller. Og det verste av alt: De har ingen anelse om hvordan han gjør det, hvis de i det hele tatt husker at han har kontrakt med klubben. Hans kandidatur som Cristianos etterfølger - en stilling som fortsatt er ledig - er blitt en dårlig spøk.

Avisa skriver videre at ifølge «Football Leaks» fikk Ødegaard en lønn på 10,5 millioner euro over tre år da han skrev under for Real Madrid. Det tilsvarer rundt 100 millioner kroner.

- I Vitesse har han klart å bli en viktig spiller, skriver El Mundo, og siterer Ødegaard på det han tidligere har sagt til Dagbladet:

HISTORISK ØYEBLIKK: Norge gikk av hengslene da Martin Ødegaard kom inn for Cristiano Ronaldo mot Getafe 23. mai 2015. Foto: NTB scanpix
HISTORISK ØYEBLIKK: Norge gikk av hengslene da Martin Ødegaard kom inn for Cristiano Ronaldo mot Getafe 23. mai 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Målet er å spille seg inn på Real Madrid.

20-åringen skal være i Vitesse ut sesongen. Til sommeren drar han tilbake til Madrid og skal ha et møte med klubben. Tema: Framtida.

- Jeg skal selvfølgelig si mitt. Og så må jeg høre hva de tenker. Deretter får vi komme fram til noe lurt, sier Ødegaard til Dagbladet.

De fleste avisene har lørdag Ødegaard med i en antatt startoppstilling for Norge. Avisa AS har en gjennomgang av det norske laget og skriver at Joshua King og Martin Ødegaard er de største attraksjonene på et lag med «dårlig kvalitet».

- Ødegaard kom til Real Madrid veldig ung. Han har hatt en god tid i Vitesse. Fem mål i ligaen, men ingen for landslaget ennå, heter det.

På en pressekonferanse fredag ble Norges kaptein, Stefan Johansen, spurt om han tror Ødegaard kommer til å spille på Real Madrid.

Han svarte:

- Real Madrid er et av de beste lagene i verden. De har hatt masse suksess de siste åra. Martin har gjort det bra i klubben. Han er fortsatt ung. Han er et utrolig talent. Han kommer bare til å bli bedre og bedre. Norsk fotball vil få mye glede av ham de neste åra.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer