VIL TA STEGET OPP: Spanske AS skriver at Michel Platini er klar for å forlate presidentrollen i UEFA for å blir FIFA-president. Foto: NTB Scanpix
VIL TA STEGET OPP: Spanske AS skriver at Michel Platini er klar for å forlate presidentrollen i UEFA for å blir FIFA-president. Foto: NTB ScanpixVis mer

Avis: - Platini stiller som FIFA-president

Klar for å forlate UEFA.

Ifølge den spanske sportsavisa AS har UEFA-president Michel Platini støtte fra fire kontinentalforbund i kampen om å bli FIFAs neste president.

Avisen skriver at Platini skal ha støtte fra Europa, Sør-Amerika, Mellom- og Nord-Amerika samt Oseania. Dermed seiler franskmannen nå opp som favoritt til å overta etter Sepp Blatter.

Platini har ennå ikke uttalt seg om hvorvidt han ønsker å stille til valg, men AS skriver at han har planer om å gjøre nettopp det.

Det har lenge vært spekulert i at den tidligere storspilleren har ønsket å klatre helt til topps i fotballens makthierarki.

AS skriver at Issa Hayatou har støtte fra de fleste afrikanske landene. Prins Ali Al-Hussein, som tapte mot Blatter i det ordinære valget i mai, er støttet av de asiatiske landene.

Mandag møtes FIFAs eksekutivkomité i Zürich. Der skal de avgjøre når det ekstraordinære presidentvalget skal skje.

Blatter valgte å trekke seg like etter presidentvalget i mai.

(NTB)