Avis avslørte svenske dødballtriks

- Dette minsker VM-sjansene våre, sier landslagssjefen.

(Dagbladet.no:) I ettermiddag landet det svenske fotballandslaget på tysk VM-jord.

Det er imidlertid ikke bare hygge i troppen. Svenskene har ikke vunnet en landskamp siden oktober i fjor, og nå føler de også at de har pressen i mot seg.

Den siste treningen foran gårsdagens generalprøve mot Chile var stengt for pressen, men Aftonbladet fikk likevel innsyn i hva som skjedde bak de lukkede stadionportene.

Irritasjon i troppen

I fredagens avis valgte de med detaljert grafikk og tekst å fortelle alt om de svenske dødballene. Landslagssjef Lars Lagerbäck liker ikke at VM-motstanderne dermed er litt klokere før møtene med de blågule.

- Vi forsøker å vise respekt for arbeidet deres og være tilgjengelige. Da er det bittert å se slike ting i avisa, sier han ifølge Expressen.

Han mener motstanderne England, Paraguay og Trinidad og Tobago nå har fått informasjon de ikke burde fått.

- Dette minsker definitivt våre sjanser i VM. Dette har forstyrret oss og det har skapt irritasjon i gruppa, sier Lagerbäck.

PÅ PLASS I TYSKLAND: De svenske fotballstjernene landet i dag i VM-landet. Foto: AP
PÅ PLASS I TYSKLAND: De svenske fotballstjernene landet i dag i VM-landet. Foto: AP Vis mer

Landslagssjefen vil nå revurdere om de skal bruke dødballene slik han hadde tenkt, når Sverige VM-åpner mot Trinidad og Tobago om ei uke.

Aftonbladet skjønner ikke kritikken:

- Dette er et selvmål av Lagerbäck. Det er avisas oppgave å rapportere om landslagets treninger, sier informasjonssjef Olof Brundin til Expressen.se.

Bergdølmo refset pressen

En liknende sak oppsto i fjor høst også rundt det norske landslaget.

Etter 2-1-tapet mot Skottland på Ullevaal mente André Bergdølmo at den norske pressen samarbeidet for lite med landslaget. Åge Hareide ville ikke offentliggjøre laget dagen før kampen, men det ble likevel lekket til pressen av folk som så den siste, lukkede treningen.

- Det er dårlig gjort å gå ut med det, når Åge ikke ville offentliggjøre det.

De norske gutta var veldig skuffet etter tapet, men Bergdølmo innrømmet at det ikke var pressen skyld at det ikke ble norsk seier.

- Nei, det var det ikke. Men skottene visste tydeligvis mye om hvordan vi kom til å spille. Det gjorde det vanskelig for oss, sa Bergdølmo til Dagbladet.no.

MISFORNØYD: Landslagssjef Lars Lagerbäck likte ikke det han leste i Aftonbladet.