Avis bøtelagt for «voldtekts-avsløring»

Navnga mistenkte Premier League-spillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I september i fjor påstod en 17-årig jente at hun hadde blitt voldtatt av flere Premier League-spillere på luksushotellet Grosvenor House i London.

Den 17-årige jenta sa hun ble med én mann på rommet, da flere andre skal ha kommet inn og gjennomført voldtekten.

Saken fikk mye oppmerksomhet, men jenta ble ikke trodd av påtalemyndigheten i London. Ingen ble tiltalt i saken.

Men den påståtte voldtekten får nå konsekvenser for Daily Star, en av Storbritannias mest aggressive tabloider.

I går ble avisen dømt til å betale snaue 700 000 kroner i bot for å ha publisert navnene på to av spillerne som var i politiets søkelys i forbindelse med saken, Newcastles Titus Bramble og Chelsea-eide Carlton Cole. Dette skriver flere britiske medier i dag.

23. oktober i fjor publiserte Daily Star en artikkel under tittelen «Bramble is bailed». Her ble også Cole navngitt. Dette var dagen etter at påtalemyndigheten hadde bedt media om å ikke offentliggjøre navn og bilder av de involverte i saken, av hensyn til etterforskningen.

Problemet var at jenta ikke kjente identiteten til spillerne hun anmeldte, og britisk høyesterett mener at artiklene til Daily Star vanskeliggjorde en upartisk etterforskning av saken. Selv om jenta påstår at hun ikke leste om saken i avisen, mener retten det er sannsynlig at hun kan ha hørt navnene deres på grunn av avisens dekning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.