UTESTENGES: Chris Froome utstenges fra Tour de France, ifølge Le Monde. Foto: Francesco Fotia/AGF/REX/Shutterstock
UTESTENGES: Chris Froome utstenges fra Tour de France, ifølge Le Monde. Foto: Francesco Fotia/AGF/REX/ShutterstockVis mer

Chris Froome

Avis: Froome utestenges fra Tour de France

Avla en positiv dopingprøve i fjor.

Ifølge den franske avisa Le Monde utestenges Chris Froome fra årets Tour de France.

Avisa skriver at Amaury Sport Organization (ASO), som arrangerer Tour de France, har blokkert Team Skys registrering av syklisten. Rittet starter førstkommende helg.

Laget har anket avgjørelsen, og en endelig høring vil finne sted tirsdag 3. juli.

Froome har vunnet Tour de France de fire foregående årene, og ville i år kjempet for en femte strake seier.

Positiv prøve

Chris Froome avga en dopingprøve som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedisinen Salbutamol under fjorårets Vuelta a España.

Froome har fått lov til å konkurrere videre mens saken er under behandling og benyttet anledningen til å følge opp fjorårets seirer i Tour de France og Vuelta a España med seier i Giro d'Italia.

Froome hevdet nylig at han ikke har gjort noe galt og at han gjennom sine representanter er i diskusjon med Det internasjonale sykkelforbundets (UCIs) antidopingenhet om hvordan prøven hans fikk så høy verdi og hva de eventuelle konsekvensene skal bli.

Sikker på deltakelse

Le Monde meldte allerede søndag at Froome kom til å bli utestengt. Til nettstedet cyclingnews.com sa Sky at de er sikre på at Froome får delta i årets Tour de France.

- Vi er helt sikre på at Chris (Froome) vil kjøre touren som planlagt. Han har ikke gjort noe galt.

I et intervju med Sky Sports forrige onsdag sa Froome at han ikke fryktet for hans deltakelse i det prestisjefulle rittet.

- Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg har enhver rett til å sykle, sa Froome.

Saken oppdateres!