Avis ødela Leeds-rettsak

Rettsaken mot Leeds-spillerne Lee Bowyer og Jonathan Woodgate kollapset etter en artikkel i Sunday Mirror. Nå risikerer avisa anmeldelse.

Lee Bowyer (24) og Jonathan Woodgate (21) står tiltalt for å ha slått og sparket 20-åringen Sarfraz Najeib bevisstløs. Overfallet skal ha skjedd januar i fjor.

I går kjørte avisa Sunday Mirror en artikkel der offerets far antyder at angrepet var rasistisk motivert. Følgene var at dommer Poole i dag fastslo at det var umulig å ha en rettferdig rettsak. Han mener at juryen vil være forutinntatt pågrunn av artikkelen.

Poole spurte juryen rett ut om de hadde lest eller hadde kjennskap til artikkelens innhold. Etter ti minutters tenkepause var svaret:

- Ja

Dommeren ble dypt bekymret, løste juruyen fra sine oppgaver og sendte dem hjem.

- I 10 uker og flere måneder før har alle involverte søkt rettferdighet for offeret, offerets familie og de tiltalte som har krav på rettferdig sak. Nå er resultatet at alt har gått av sporet, sier dommer Poole til Ananova.

Nå risikerer Sunday Mirror å bli anmeldt for ha vist forakt for retten. Dommeren konfererer i dag med den engelske kronjuristen (tilsvarende vår justisminister) for hvordan de vil gå fram, skriver Ananova.

Aktor Nicholas Campbell har allerede søkt om ny rettsak. Når det eventuelt skjer kan vi få vite allerede i morgen. Da er det en høring om hva som skjer videre i saken.

<B>TILTALT:</B> Fotball-spillerne Lee Bowyer (t.v) og Jonathan Woodgate står voldstiltalt.