Avis slakter Kroatia. Henger rosa vesker på spillerne: - Grusomt

- Dårligste kampen på flere år.

HENGES UT:  De kroatiske spillerne deppet etter 2-0-tapet for Norge. Humøret blir neppe bedre i dag, hvis de leser kroatiske aviser. Til høyre: 24 sata, som har hengt rosa vesker på spillerne. Foto: Jan-Erik Eriksen / Gonzales Photo / NTB Scanpix
HENGES UT: De kroatiske spillerne deppet etter 2-0-tapet for Norge. Humøret blir neppe bedre i dag, hvis de leser kroatiske aviser. Til høyre: 24 sata, som har hengt rosa vesker på spillerne. Foto: Jan-Erik Eriksen / Gonzales Photo / NTB ScanpixVis mer

Norge - Kroatia 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Når det kroatiske fotballandslaget lander i hjemlandet i dag, blir de møtt av skandaleoverskrifter.

- Bravo, gutter, skriver avisa 24 sata, med anførselstegn rundt gutter. Avisa har manipulert et bilde der den har hengt rosa vesker på fire spillere i forbindelse med en frisparksituasjon.

Underforstått: Dere var ingen menn.

Kroatia tapte 2-0. Nå er det plutselig Norge som er direkte kvalifisert til EM, mens Kroatia ligger på tredjeplass i gruppe H. Sånt sårer en stolt fotballnasjon.

Kjempet som løver - Vi så ut som en hær som hadde brutt sammen. Nordmennene kjempet som løver, skriver avisa i sitt referat. Og den forsøker altså på ingen måte å dempe virkemidlene i presentasjonen.

ROSA VESKER:  De kroatiske spillerne omtales som gutter med anførselstegn i dag.
ROSA VESKER: De kroatiske spillerne omtales som gutter med anførselstegn i dag. Vis mer

- Det er vanskelig å finne en unnskyldning for dette nederlaget. Vi må bare beklage, løfte hodet - og prøve å gå videre, sier kaptein Darijo Srna.

Avisa stempler kampen som «grusomhetene i Oslo». Kroatia spilte sin verste kamp på flere år, lyder omkvedet.

- Laget består av spillere som tjener flere millioner kroner. Men de spilte på et absolutt nullpunkt, heter det.

Murring Allerede før kampen murret det i de kroatiske rekkene. Laget ble fulgt av et stort pressekorps fra Kroatia. Opptakten - med 0-0 i Aserbajdsjan - var ikke overbevisende. Og trener Nico Kovac var under kraftig press.

I tapets stund - mens Ullevaal gynget og dirret - var han stor nok til å skryte av Norge:

- Stjerna er laget, ikke en spiller, og i dag var Norge stjerna, sa han på pressekonferansen etter kampen.

- Du må spørre spillerne mine hvorfor de ikke spilte med hjertet. Det er en interessant ting i fotballen, at ikke alltid laget med de beste spillerne som tjener mest penger, vinner.

Sov i Oslo Storstjerna Luca Modric var langt nede. Laget reiste ikke hjem, men sov på hotell i Oslo i natt, opplyser den kroatiske pressetalsmannen til Dagbladet.

- Vi var dårlige. Kampplanen fungerte ikke. Men vi gjorde vårt beste, sier Modric.

- Kroatia var uten fantasi, konkluderer 24 sata.