Avis slakter Kroatia. Henger rosa vesker på spillerne: - Grusomt

- Dårligste kampen på flere år.

HENGES UT:  De kroatiske spillerne deppet etter 2-0-tapet for Norge. Humøret blir neppe bedre i dag, hvis de leser kroatiske aviser. Til høyre: 24 sata, som har hengt rosa vesker på spillerne. Foto: Jan-Erik Eriksen / Gonzales Photo / NTB Scanpix
HENGES UT: De kroatiske spillerne deppet etter 2-0-tapet for Norge. Humøret blir neppe bedre i dag, hvis de leser kroatiske aviser. Til høyre: 24 sata, som har hengt rosa vesker på spillerne. Foto: Jan-Erik Eriksen / Gonzales Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Kroatia 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Når det kroatiske fotballandslaget lander i hjemlandet i dag, blir de møtt av skandaleoverskrifter.

- Bravo, gutter, skriver avisa 24 sata, med anførselstegn rundt gutter. Avisa har manipulert et bilde der den har hengt rosa vesker på fire spillere i forbindelse med en frisparksituasjon.

Underforstått: Dere var ingen menn.

Kroatia tapte 2-0. Nå er det plutselig Norge som er direkte kvalifisert til EM, mens Kroatia ligger på tredjeplass i gruppe H. Sånt sårer en stolt fotballnasjon.

Kjempet som løver - Vi så ut som en hær som hadde brutt sammen. Nordmennene kjempet som løver, skriver avisa i sitt referat. Og den forsøker altså på ingen måte å dempe virkemidlene i presentasjonen.

- Det er vanskelig å finne en unnskyldning for dette nederlaget. Vi må bare beklage, løfte hodet - og prøve å gå videre, sier kaptein Darijo Srna.

Avisa stempler kampen som «grusomhetene i Oslo». Kroatia spilte sin verste kamp på flere år, lyder omkvedet.

- Laget består av spillere som tjener flere millioner kroner. Men de spilte på et absolutt nullpunkt, heter det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.