REAGERTE: Både lesere og U21-sjef Gareth Southgate reagerte da Daily Mail stilte spørsmål om det er raseskille i det engelske U21-laget (se bilde innfelt). Foto: Reuters / Lee Smith Livepic / NTB Scanpix
REAGERTE: Både lesere og U21-sjef Gareth Southgate reagerte da Daily Mail stilte spørsmål om det er raseskille i det engelske U21-laget (se bilde innfelt). Foto: Reuters / Lee Smith Livepic / NTB ScanpixVis mer

Avis stilte spørsmål om raseskille i det engelske laget med dette bildet. Det fikk lesere til å rase

- Det er hardt å takle disse anklagene, sier landslagssjefen.

(Dagbladet): I disse dager spilles U21-EM i Tsjekkia. England er et av landene som er representert i mesterskapet, og i den anledning la tabloidavisa Daily Mail ut et bilde av spillergruppa på sosiale medier.

Bildet viser det som skal være to grupperinger da de engelske U21-spillerne spiste frokost sammen. På det ene bordet satt det bare hvite, mens det andre bordet bestod utelukkende av mørkhudede spillere.

Provoserer Men det er det Daily Mail skriver under bildet som provoserer mange mennesker. Der står det følgende å lese:

«Hva sier dette om raseskillet i England?»

Flere personer raser på Twitter over ordvalget til avisa.

«For et forferdelig stykke journalistisk arbeid dette er. Det er en ikke-historie. Det er flaut», skriver en bruker.

Flere bilder I selve artikkelen til Daily Mail har de lagt inn flere bilder som skal vise at det er rase-grupperinger innad i laget. Avisa viser blant annet til et bilde som viser de engelske spillerne i et svømmebasseng.

«Trening i svømmebassenget hvor seks hvite spillere stiller seg opp ved siden av hverandre, mens de mørke ungdommene samles på andre siden av bassenget. Og på en rad med treningssykler er historien den samme. Mørke og hvite inndelt i farge», står det i artikkelen.

- Ingen sak Gareth Southgate leder Englands U21-lag i mesterskapet. Han fikk spørsmål om bildet og artikkelen til Daily Mail på en pressekonferanse i dag.

- Først og fremst vil jeg påpeke at jeg ikke tror det var hensikten med artikkelen. Jeg tror det handlet om sosiale spørsmål, i stedet for en spesiell laghendelse, sier Southgate ifølge Sky Sports.

- Det er ganske klart for meg under tiden med U21-laget at dette ikke er noe sak. Det var et bilde som ikke er representativt for hva som foregår i utviklingen av vårt lag. Alle som har sett denne spillergruppen de siste to årene, og som har fulgt laget på hotellet og rundt treningene de siste ukene, vil se realiteten i situasjonen, sier Southgate.

Han viser selv til at han gikk sammen med mørkhudede Chris Powell og John Salako da han spilte i Crystal Palace. Og at de fortsatt er venner den dag i dag.

- For meg krysses religion, rase og alt i sport. Jeg er veldig klar over problemene i samfunnet, og inneforstått med at ting kan bli bedre, men jeg finner anklagene om at det skal være et raseskille i lag og fotball vanskelig å takle, sier Southgate.

England møter forøvrig Sverige til kamp i morgen.