Avis: Van Dijk kåret til årets spiller av spillerne

PFA Player of the Year går til den nederlandske forsvareren Virgil van Dijk ifølge britisk media.

BEST: Virgil van Dijk er av de andre spillerne i Premier League kåret til årets spiller. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix
BEST: Virgil van Dijk er av de andre spillerne i Premier League kåret til årets spiller. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB ScanpixVis mer

Virgil van Dijk har blitt kåret til årets spiller av de andre spillerne i Premier League, gjennom spillerforeningen PFA. Det melder flere britiske aviser.

I kåringen, som først blir offentliggjort i morgen, skal nederlenderen ha slått Manchester Citys Raheem Sterling om prisen som Premier Leagues beste.

Totalt er det seks spillere som har vært nominert til prisen som årets spiller. De var Sergio Agüero, Bernardo Silva, Raheem Sterling, Eden Hazard og van Dijks lagkamerat i Liverpool, Sadio Mané.

Klippe i midtforsvaret

Midtstopperen har hatt en fantastisk sesong i hjertet av Liverpool-forsvaret og er en av hovedårsakene til at klubben nå kjemper en innbitt kamp med Manchester City om ligatittelen denne sesongen.

Dermed er det en Liverpool-spiller som for andre året på rad stikker av med prisen som PFA Player of the Year. I fjor var det egyptiske Mohamed Salah som vant, etter sin fantastiske debutsesong i engelsk fotball.

På 35 kamper har Anfield-klubben bare sluppet inn 20 mål, to færre en tittelrival Manchester City. På de oppgjørene har Jürgen Klopp måtte rullere mellom skadeutsatte Joe Gomez, Joel Matip og Dejan Lovren som 27-åringens partner.

Manchester United kan være med og avgjøre om Liverpool tar hjem ligatittelen. De møter Manchester City til et uhyre avgjørende Manchester-derby. United-fansen er usikre på hva de ønsker før det oppgjøret.

SOLSKJÆR-MAGASINET: Manchester United risikerer å hjelpe Liverpool til ligagull med seier over naborival City. Hva tenker fansen om det? Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Stemte på Sterling

Tidligere denne uka innrømte van Dijk selv at han hadde stemt på Sterling i kåringen.

– Jeg mener at han fortjener det, sa nederlenderen ifølge BBC.

«PFA Player of the year», stemmes fram av spillerne selv. Spillerne kan ikke stemme på spillere på eget lag.

Van Dijk valgte altså å stemme på Sterling, men hadde flere City-spillere i tankene da han avga sin stemme.

– Han har hatt en fantastisk sesong. Jeg kunne også ha stemt på Bernardo Silva eller et par andre spillere fra City. Jeg er bare ærlig. Jeg mener at han har forbedret seg veldig som spiller. Vi får se om han vinner den, sa van Dijk den gange.

I stedet ble det van Dijk som vant. Han er den første forsvarsspilleren siden John Terry i 2004/05-sesongen som vinner kåringen.