Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avis vekker oppsikt

Ser på Haaland som en krysning mellom maskin og menneske.

PÅ RADAREN: Erling Braut Haaland er sterkt ønsket i Real Madrid. I alle fall ifølge spanske sportsaviser. Foto: NTB scanpix
PÅ RADAREN: Erling Braut Haaland er sterkt ønsket i Real Madrid. I alle fall ifølge spanske sportsaviser. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nok en gang våknet Spania til en førsteside med Erling Braut Haaland (19). Tirsdag er det sportsavisa AS som klinker til.

- Cyborgol, lyder tittelen på førstesida, som er illustrert med et bilde av nordmannen.

Haaland framstilles som en krysning mellom maskin og menneske (kyborg, på norsk), og avisa forteller historien om hvordan 19-åringen er designet for å score mål.

- Det er som om han er laget i et laboratorium, skriver avisa.

VEKKER OPPSIKT: Slik ser førstesida til AS ut i dag. Den framstiller Erling Braut Haaland som en krysning mellom maskin og menneske.
VEKKER OPPSIKT: Slik ser førstesida til AS ut i dag. Den framstiller Erling Braut Haaland som en krysning mellom maskin og menneske. Vis mer

- Helt fra barndommen ble han designet for å bli en eksepsjonell målscorer. Fysikken er enorm. Som femåring hoppet han 163 centimeter i stille lengde. Han har en toppfart på 36 km/t og han bygde 12 kilo muskler på 15 måneder. Meditasjon er en av hemmelighetene, heter det.

Det begynner å bli oppsiktsvekkende mange førstesider med Haaland i Spania. John Carew har spilt der (Valencia), Martin Ødegaard spiller der (Real Sociedad). Men oppmerksomheten Haaland får, overgår alt annet.

Årsaken er enkel: Begge de store sportsavisene i Spania - Marca og AS - skriver at Haaland er sterkt ønsket av Real Madrid.

Storklubben legger en plan for hvordan den ønsker å bygge laget de neste åra. I denne planen inngår angivelig både Haaland og den franske Paris Saint-Germain-spilleren Kylian Mbappé (21).

Seinest i går skrev AS at Real Madrid vil erstatte «BBC» med «MHH»: Mbappé, Haaland og Eden Hazard.

«BBC» besto av Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo. Men dette er ikke framtida. Ronaldo etterlot seg et tomrom i klubben da han dro til Juventus i 2018.

Samtidig har Benzema muligens sett sine beste år som fotballspiller. Han fylte 32 år i desember, men besitter fortsatt kvaliteter.

Frederic Hermel, som er kommentator i AS, mener Benzema vil være den perfekte mentor og læremester for Haaland.

Han sier:

- Jeg husker at Zinédine Zidane (Real-manager) fortalte meg en gang: «Jeg vet at jeg ikke har et normalt liv. Jeg er beskyttet av en stjerne der oppe.» Jeg husket dette utsagnet da Erling Haaland scoret det første målet da fotballen var tilbake igjen lørdag (Borussia Dortmund slo Schalke 4-0). En milliard mennesker så kampen. Det var han (Haaland) som scoret og ingen andre. Det måtte bli ham.

- Jeg forstår nøyaktig hvorfor madristaene ser på Haaland som en spiller som er «født til å spille for Real Madrid». De ønsker at han skal spille i den hvite trøya fra neste sesong.

Hermel mener Haaland både kan spille med og uten Benzema. Han viser til at franskmannen har uttalt at «jeg er en nummer ni, med sjela til en tier».

- Haaland vil ikke kunne ha en bedre lærer enn den svært erfarne Benzema, mener AS-kommentatoren.

Hvis du i det hele tatt lurer på grunnen til alt Haaland-oppstyret, er det bare å se på statistikken. I inneværende sesong har 19-åringen scoret 41 mål for Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund.

Barcelona-spiller Lionel Messi var til sammenlikning 22 år da han første gang scoret 41 mål i samme sesong i 2009/2010. Cristiano Ronaldo var 23 år da han gjorde det samme for Manchester United i sesongen 2007/2008.

Mens Bundesliga ruller for fullt igjen, er det fortsatt usikkert når - eller om - den spanske serien starter opp igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!