TIL NEDERLAND: Årets Vuelta a España startet i Malaga. I 2020 starter rittet i Nederland, ifølge nederlandsk avis. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
TIL NEDERLAND: Årets Vuelta a España startet i Malaga. I 2020 starter rittet i Nederland, ifølge nederlandsk avis. FOTO: Tim de Waele/Getty ImagesVis mer

Vuelta a España:

Avis: vueltaen vender tilbake til Nederland i 2020

Ny Grand Tour-start for nederlandsk by.

(procycling.no): De siste årene har både Giro d'Italia og Tour de France startet i Nederland. Giroen hadde grande partenza i Apeldoorn i 2016, mens touren hadde sin grand depart i Utrecht i 2015.

Vuelta a España har også besøkt sykkelnasjonen tilbake i 2009, da Assen avholdt startet på rittet, mens man i fjorårets utgave hadde starten i Nîmes i Frankrike.

Ifølge det nederlandske mediet AD.nl skal en start i Nederland igjen være på planen for vueltaen i 2020, med Utrecht nok en gang som startby.

Utrecht har tidligere erklært sin interesse for å avholde en ny start, for å bli den første byen i historien som er vertskap for alle tre Grand Tours.

Avisen skriver at provinsene Utrecht og Nord-Brabant og kommunene har gitt klarsignal til arrangøren, og at beslutningen nå hviler på Vuelta-sjef Javier Guilléns skuldre. En delegasjon skal ha besøkt rittet under helgens åpning av årets utgave i Malaga denne helgen.

Hvis Utrecht tildeles starten vil rittet innlede med en lagtempo i Utrecht (fredag), før to fellesstartetapper venter. En mellom Den Bosch og Utrecht (lørdag) og en i området rundt Breda (søndag), før det blir en hviledag mandag, for å flytte rittet videre til Spania.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!