VANT TIL BØRS-VURDERINGER: Ruben Yttergård Jenssen er vant til børs-vurderinger av avisene, men synes Nordlys gikk over streken. Her under EM-kvalik mot Italia i høst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT TIL BØRS-VURDERINGER: Ruben Yttergård Jenssen er vant til børs-vurderinger av avisene, men synes Nordlys gikk over streken. Her under EM-kvalik mot Italia i høst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Avisa Nordlys slaktet Tromsø-spillerne: - Skivebom. Terningkast én, sier Ruben Yttergård Jenssen om avisa

Forsvarer gamle lagkamerater.

(Dagbladet:) Nordlys sparte ikke på kruttet da de vurderte Tromsø-spillernes innsats (trenger innlogging) etter kveldens tap mot Viking.

- Var Andersen virkelig på banen? og - Fraløpt på 1-0-scoringen og skadet. Da er det kanskje greit med 21 minutter..., var to av vurderingene avisa skrev.

Måten Nordlys vurderte Tromsø-spillerne fikk mange til å reagere på nettet, blant annet den tidligere Tromsø-spilleren Ruben Yttergård Jenssen.

- Greit at TIL har en dårlig dag på jobben. Men hva er det @bladetnordlys driver med her? Blir bare pinlig! Skjerpings!, skrev utenlandsproffen på Twitter i kveld.

Han reagerer sterkt på måten de gamle lagkameratene blir fremstilt på.

- Alle fotballspillere må leve med å bli kritisert og vurdert etter innsatsen sin. Men det er stor forskjell på om vurderingen er saklig eller om det bare er svada, sier Yttergård Jenssen i en melding til Dagbladet, søndag kveld.

- Terningkast én Yttergård Jenssen spiller til daglig i Kaiserslautern i Tyskland, men følger med i norske medier.

- Nordlys sin vurdering her var av heller laber kvalitet. Skuffende av det jeg bestandig har oppfattet som en veldig seriøs og god avis, sier tromsøværingen.

Han mener journalisten burde publisert børsen et helt annet sted enn hos Nordlys.

- Det hadde vel passet bedre i en personlig blogg eller noe sånt. Blir veldig useriøst skrevet av en såpass stor avis.

Og legger til sin vurdering av Nordlys;

- Skivebom. Terningkast én på børsen.

- Sånn vi så kampen Journalisten, Leif-Morten Olaussen, tenker ikke noe over at folk reagerer.

- Her har vi gjort noen vurderinger sånn vi så kampen. Fotball er forskjellige meninger, sier Olaussen til Dagbladet.

I Nordlys har de ifølge Olaussen fått høre at de skal bruke hele skalaen på børsen, og derfor bruker de tallene de mener er passende.

OPPGITT: Ruben Yttergård Jenssen ble svært oppgitt over Nordlys' dom over Tromsø-spillerne. Her fra langslagstrening i høst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OPPGITT: Ruben Yttergård Jenssen ble svært oppgitt over Nordlys' dom over Tromsø-spillerne. Her fra langslagstrening i høst. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Vi har nå gjort en spillervurdering hvor innsatsen og deltakelsen i Stavanger er vurdert. Jeg regner med at spillerne det gjelder tåler å høre det når de gjør en tabbe som har direkte innvirkning på resultat, sier Olaussen.

Han sikter da spesielt på målvakt Benny Lekstrøm, som serverte Veton Berisha på 2-1-målet.

- Lekstrøm tåler det nok, avslutter han.