Avkledd og forbannet

Thor Hushovd falt, kom i mål fire minutter etter vinneren, mistet både den gule ledertrøya og den grønne poengtrøya og raste mot arrangørene.

WASQUEHAL (Dagbladet): Thor Hushovd kokte av raseri da han kom til lagbussen etter mål.

-  De ødelegger hele Touren. At arrangøren absolutt skal legge inn tre kilometer med brustein, er helt meningsløst. Alle er nervøse i fire mil før brosteinen, de sykler nervøst, og det blir mye kjemping i feltet. Resultatet ser vi dag -  masse fall.

26-åringen falt samtidig med forhåndsfavoritt Iban Mayo. Han fikk ingen skader, men ødela begge hjulene og måtte bytte sykkel. Sammen med Mayos Euskatel prøvde Crédit Agricole å hente inn igjen hovedfeltet. Men de var ikke sterke nok til å hamle opp med US Postal, T-Mobile og Fassa Bortolo, som syklet beintøft og raskt i front.

-  Det er helt håpløst. Nå har de ødelagt all spenningen i Touren. Armstrong fikk en kjempefordel i dag fordi Mayo falt. De ødelegger Touren med den brosteinen. Alle rytterne synes det, sier Hushovd.

Hadde ikke krefter

Stemningen hos Crédit Agricole var ikke til å kjenne igjen i går. Mandag sto Hushovd på toppen av pallen, sanket inn de gjeve trøyene, holdt pressekonferanser og tv-show, mens han aldri sluttet å smile.

I går trillet han inn til en 111.-plass, nesten fire minutter bak vinneren Jean-Patrick Nazon.

-  Det er umulig å beskrive følelsen, jeg er utrolig skuffa.

Han sier han aldri ga opp håpet om å ta igjen hovedfeltet, men skjønte det var umulig 25- 30 km før mål.

-  Laget satset for fullt. Men de hadde kjørt hele dagen, og vi hadde bare ikke nok krefter igjen. Heldigvis skadet jeg meg ikke i fallet, men sykkelbyttet kostet tid, sier Hushovd til Dagbladet.

Redd for poengtrøya

Selv om det var mest bittert å miste den gule trøya etter bare én dag, er Hushovd mest bekymret for poengene han mistet i kampen om den grønne poengtrøya. Det er den han har et håp om å kunne vinne til slutt.

-  Det verste er at jeg nå ligger 23 poeng bak Robbie McEwen i sammendraget. Det blir det hardt å vinne tilbake. Det må nok skje noe med McEwen, mener Hushovd.

Sportssjef Roger Legeay mener Thor fortsatt kan stå med den grønne trøya når Tour de France ender i Paris 25. juli.

-  Touren er veldig lang. Det er fortsatt fire etapper før hviledagen, og Thor kan vinne alle dem.

-  Taktikken blir den samme. Det er klart det er enda viktigere å vinne de innlagte spurtene nå, men samtidig gir etappeseier mange flere poeng. Jeg må satse på alle, sier Hushovd.

-  Jeg lar meg ikke knekke av dette. Det er jævlig surt nå, men jeg skal komme tilbake.

AV MED TRØYA: Thor Hushovd fikk bare én dag med den gule ledertrøya i Tour de France. I går kveld, etter en miserabel etappe, måtte den av igjen. - Mandag var den beste dagen i livet mitt, dette er vel den verste, sier Hushovd. En mørbanket lagkompis Patrice Halgand koste seg ikke så mye, han heller.